Το Παρίσι σε ομηρία: Εικόνες από τη νύχτα τρόμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, που έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό πάνω από 60 νεκρούς.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/y60wDzZt8yg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο σε τέσσερις επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μπαρ «Le Carillon», σκοτώνοντας αρκετά άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν σχεδόν ταυτόχρονο σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς, ενώ, η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε συναυλιακό χώρο του Παρισίου. Το Skynews σημειώνει ότι 100 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον χώρο.

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται τεράστιος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα αναπτύσσονται και δυνάμεις του στρατού, παράλληλα κλειστό παραμένει το μετρό.

Σημειώνεται ότι στο στάδιο της γαλλικής πρωτεύουσας βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, o οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα περιστατικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε χώρο κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις αρχές να «φωτογραφίζουν» καμικάζι αυτοκτονίας.

 

Sky News Live

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατηγική συνεργασία για την ένταξη του Ταϋγέτου στο UTMB World Series Νέα προοπτική για την Πελοπόννησο στον διεθνή χάρτη του outdoor tourism

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως κορυφαίου διεθνούς προορισμού ορεινού και βιωματικού τουρισμού αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕυΖην Feelosophy και της IQ Sports, με αντικείμενο τη διερεύνηση και προετοιμασία διοργάνωσης αγώνα της σειράς UTMB World Series στον Ταΰγετο. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη

Ειδική & Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας – Δευτέρα, 11.05.2026

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Δημητσάνα, 07.05.2026 Αρ. πρωτ.: 4.782 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Προς: κ. Ευστάθιο Χαρ. Κούλη Δήμαρχο Γορτυνίας κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Γορτυνίας Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικο

Συνεχίζονται οι Αγώνες για τον Κοσμόπουλο στις ΗΠΑ – Ατομικό Ρεκόρ στα 110μ. με Εμπόδια

Συνεχίζονται οι αγώνες για τον Νίκο Κοσμόπουλο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς πριν λίγες ημέρες (24-25 Απριλίου) συμμετείχε στην διοργάνωση Michael Johnson Invitational

Video | Κώστας Τζιούμης: “Ξεκινάμε τις ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης”

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στο νέο Δημαρχείο Τρίπολης, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Οδών», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ), από ιδίους πόρους του Δήμου Τρίπολης, μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας «Δομοτεχνική – Αφοί Β. Καραλέκα Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία». Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού οδικού δικτύου με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της οδικής ασφάλειας στην πόλη της Τρίπολης. Ειδικότερα, προβλέπονται εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν υποστεί σημαντικές φθορές και αλλοιώσεις από εργασίες και παρεμβάσεις συνεργείων ιδιωτικών εταιρειών, όπως εταιρείες φυσικού αερίου, ενέργειας κλπ. Μέσα από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αντιμετωπίζονται χρόνιες δυσλειτουργίες του οδικού δικτύου, βελτιώνεται η καθημερινότητα πολιτών και οδηγών και αναβαθμίζεται συνολικά η εικόνα της πόλης. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε με σταθερό σχεδιασμό να προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι ασφαλτοστρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έρχονται να αποκαταστήσουν σημαντικά προβλήματα και φθορές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από έργα και παρεμβάσεις διαφόρων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Στόχος μας είναι ένα πιο ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της Τρίπολης. Η πόλη μας αλλάζει καθημερινά με έργα που έχουν άμεσο θετικό αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ