Ομιλία Λευτέρη Αυγενάκη στην οργάνωση ΝΔ Λουξεμβούργου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυγενάκης: Εθνική αναγκαιότητα η επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές- Πρόκριμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συνέχισης της σταθερότητας

Εκδήλωση για την ίδρυση της Οργάνωσης ΝΔ Λουξεμβούργου

 

Πρόκριμα για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και στοιχείο που θα εγγυηθεί τη συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα  μας, σε ένα ευμετάβλητο και ασταθές γεωστρατηγικό τοπίο, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο ΥπΑΑΤ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση της ΝΔ στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ίδρυσή της και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θύμισε ότι τα πενήντα χρόνια της ΝΔ συμπίπτουν με τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της οποίας «η ΝΔ αποτελεί θεμέλιο λίθο και εγγυητή της», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι, ως κοινωνοί του οράματος του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, γιατί η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που αποκατέστησε τη δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και διασφαλίζοντας την ευημερία των Ελλήνων πολιτών». 

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, επανέλαβε τη το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν πρέπει να πάει χαμένη καμία ψήφοςσε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μία περίοδο τεκτονικών αλλαγών στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η χώρα μας καλείται να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας σε ένα επισφαλές και συνάμα ασταθές γεωπολιτικά διεθνές περιβάλλον».

 

Η ψήφος «σφαίρα» που μπορεί να σκοτώσει το μέλλον

 

Ο Υπουργός κάλεσε τους Έλληνες του Λουξεμβούργου να αξιοποιήσουν τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την επιστολική ψήφο και τόνισε: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνέχεια στην πρόοδο μέσα στα σύνορά της, παράλληλα όμως οφείλει να είναι παρούσα και έξω από αυτά ως δύναμη ειρήνης και ασφάλειας, αποσοβώντας τους όποιους κλυδωνισμούς. Και αυτό θα επιτευχθεί πρωτίστως μέσω της ψήφου μας, σκοπός της οποίας είναι να διατηρήσει σταθερή την πορεία της χώρας μας πάνω στις ευρωπαϊκές “ράγες”».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, αναλογιζόμενοι τη ρήση του Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν ότι «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Αναφερόμενος στα όσα η κυβέρνηση έχει επιτύχει στους εννέα μήνες τις δεύτερης θητείας της, ανέφερε:

–        Έχουμε υλοποιήσει το μισό μας σχεδόν οικονομικό πρόγραμμα, αυξάνοντας μισθούς και συντάξεις.

–        Μετά από δεκαετίες παύει να υφίσταται το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, αφού πλέον παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

–        Αναφορικά με το ζήτημα της υπογεννητικότητας, αυξήσαμε το επίδομα γέννας αναδρομικά για τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το 2023 και το αυξάνουμε και από εδώ και στο εξής.

–        Προβήκαμε στη δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής, διαχείρισης και παρακολούθησης περιστατικών bullying, αλλά και την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του.

–        Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ, αλλά και η εθνική φωνή αντηχεί διεθνώς πιο ηχηρή από ποτέ, έχοντας επαναπροσδιορίσει το διεθνή και περιφερειακό της ρόλο.

–        Στηρίζουμε ουσιαστικά και με όλες μας τις δυνάμεις τον πρωτογενή μας τομέα, ενισχύοντας εκ βάθρων το δομικό ρόλο που διαδραματίζει στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας, στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, αλλά και στην αντιμετώπιση μέγιστων αναδυόμενων προκλήσεων όπως αυτή της κλιματικής κρίσης. 

–        Αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., προωθούμε την ψηφιακή μετάβαση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και την πρόσβαση στην πράσινη μετάβαση απελευθερώνοντας την ίδια στιγμή το δυναμισμό και τις προοπτικές που έχει η ελληνική επιχειρηματικότητα σε κάθε πεδίο.

 

Εκλογές με πολιτικό αντίκτυπο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδωσε έμφαση στη διαπίστωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «οι εκλογές του Ιουνίου είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εθνικές εκλογές του 2027». Και σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη. Είναι μια κάλπη η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Αποτελούν το πρόκριμα για την συνέχιση μίας σειράς μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί, αλλά και μίας σειράς μεγάλων αλλαγών που θα πρέπει να συνεχιστούν με ορίζοντα το 2027, όπως όρισε η λαϊκή εντολή τον Ιούνιο του 2023.Προϋπόθεση  όλων αυτών αποτελεί η σταθερότητα, την οποία θα επιλέξουμε εμείς με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου».  

Κλείνοντας, τόνισε ότι η επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές αποτελεί εθνική αναγκαιότητα που διασφαλίζει το ευρωπαϊκό αύριο της Ελλάδας. «Γιατί η ισχυρή Ελλάδα προϋποθέτει ισχυρή Ευρώπη! Και η ισχυρή Ευρώπη προϋποθέτει ισχυρή Ελλάδα!» 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο