Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει στους νέους μια ισχυρότερη φωνή στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ ως κληρονομιά του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε διάφορες δράσεις για να δοθεί στους νέους μια ισχυρότερη φωνή στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης ενός «ελέγχου νεολαίας».

Στις 10 Ιανουαρίου 2024, η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κληρονομιά του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022. Εμβαθύνει τη διάσταση των πολιτικών της ΕΕ για τη νεολαία, ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή των νέων στην προετοιμασία των πολιτικών της ΕΕ.

Κατά τον σχεδιασμό των πολιτικών της ΕΕ, η Επιτροπή θα εφαρμόζει «έλεγχο της νεολαίας», ο οποίος θα διασφαλίζει ότι λαμβάνεται υπόψη ο αντίκτυπός τους στους νέους. Αυτό θα επιτευχθεί με τη διασφάλιση ότι τα υφιστάμενα εργαλεία για τη βελτίωση της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των διαβουλεύσεων και των εκτιμήσεων επιπτώσεων, αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τα εργαλεία αυτά θα συμπληρωθούν με διάφορα ειδικά για τη νεολαία μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία 2019-2027. Άλλες πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τον έλεγχο της νεολαίας περιλαμβάνουν τους διαλόγους πολιτικής μεταξύ των νέων και των επιτρόπων, μια σειρά από ειδικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την ενσωμάτωση της διάστασης της νεολαίας και μια νέα πλατφόρμα ενδιαφερόμενων μερών της νεολαίας που θα διευκολύνει τη συνεχή ανταλλαγή απόψεων με οργανώσεις νεολαίας, ερευνητές νεολαίας, εκπροσώπους των κρατών μελών και άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η Επιτροπή θα ενισχύσει επίσης τον διάλογο της ΕΕ για τη νεολαία.

Επιπλέον, η Επιτροπή έχει προτείνει διάφορες συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των νέων σε θέματα όπως η υγεία και η ευημερία, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η εκπαίδευση και η κατάρτιση, η διεθνής συνεργασία και οι ευρωπαϊκές αξίες, καθώς και η απασχόληση και η ένταξη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Επιτροπής να φέρει την ΕΕ κοντά στους νέους, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 19 Απριλίου και θα επικεντρωθεί στη δημοκρατική συμμετοχή και στις εκλογές. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 ενισχύουν περαιτέρω τη σημασία της ουσιαστικής συμμετοχής των νέων, αξιοποιώντας τα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο