Θα μετονομαστούν όλα τα ΤΕΙ της χώρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Όσον αφορά στη διαδικασία της μετονομασίας οι πρόεδροι αποφάσισαν: Αρχικά να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από τις Συνελεύσεις και τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων.

Στη συνέχεια θα σταλούν, προς υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι πρόεδροι αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η ΠΥΣ για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Η Θέση των προέδρων των ΤΕΙ συγκλίνει με αυτή των Πρυτάνεων, δηλαδή ζητούν να επανεξεταστεί το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Επίσης αίρεται το μοναδικό σημείο, διαφοροποίησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε θεσμικό επίπεδο, αφού η προσθήκη του όρου πανεπιστήμια, εφαρμοσμένων βέβαια επιστημών, επιβάλει την διοργάνωση διδακτορικών σπουδών.

Σχετικά με τα διαδικαστικά πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο συμβούλιο ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει, ή όχι αποδεχτή την πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 12/68 του 2001, επί υπουργίας Πέτρου Ευθυμίου, είχε οριστεί ως ενιαίος ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος προσδιορίστηκε περισσότερο, με ρυθμίσεις Μαριέττας Γιαννάκου και Άννας Διαμαντοπούλου.

Τέλος, αναφορικά με το timing που αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ να ζητήσουν την μετονομασία των τμημάτων, κρίνεται ως κατάλληλo, καθώς η ηγεσία του υπουργείου έχει αναφερθεί πολλές φορές στον ενιαίο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο