ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΠαραιτήθηκε ο Αρκάς Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Παραιτήθηκε ο Αρκάς Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο αντιστράτηγος Ιωάννης Θ. Καρατζιάς διαφώνησε με τον Νίκο Τόσκα για τις προαγωγές και υπέβαλε την παραίτησή του….

Την παραίτησή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής διαφωνούσε με τον υπουργό Νίκο Τόσκα στο θέμα του ενιαίου βαθμολογίου και των κρίσεων των αξιωματικών του Σώματος. Το υπουργείο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιθυμούσε το βαθμολόγιο να λειτουργεί όπως εκείνο της Αστυνομίας, ενώ ο Αντιστράτηγος Καρατζιάς σχεδίαζε κάποιες τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, ενώ ο υπουργός είχε υποβάλει πρόταση για το βαθμολόγιο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με το σκεπτικό της εναρμόνισής του με το βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ. Για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός.

Οι κινήσεις του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής φέρεται ότι δυσαρέστησαν τον Νίκο Τσόσκα, με αποτέλεσμα ο υπουργός να ζητήσει την παραίτησή του, την οποία ο κ. Καρατζιάς υπέβαλλε το πρωί της Τετάρτης.

Πιθανός αντικαταστάτης του θεωρείται ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.

protothema.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο