Πελοπόννησος, Greece

Σε συναγερμό όλες οι επιχειρήσεις για την… ΑΕΠΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συναγερμό όλες οι επιχειρήσεις για τις διατάξεις ν/σχ υπέρ ΑΕΠΙ- “Θα πάψει (η ΑΕΠΙ) να λειτουργεί ως οργανισμός συλλογικής διαχείρισης (ΟΣΔ) όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα αλλά θα τελεί σε ένα ειδικό προνομιακό καθεστώς το οποίο θα της εξασφαλίζει όλα τα πλεονεκτήματα των ΟΣΔ ενώ θα έχει μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις των ΟΣΔ”

Με μια εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανού Μωραΐτη, προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιο Καββαθά, τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, το Επιμελητήριο καλεί σε άμεση αντίδραση τον επιχειρηματικό κόσμο για τις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής που έφερε η κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, με τις οποίες ανατρέπει τα συμφωνηθέντα με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και τα προβλεπόμενα στην υπό ενσωμάτωση οδηγία της ΕΕ.

Η επιστολή αποτελεί καμπανάκι συναγερμού για τους επιχειρηματικούς φορείς, ιδίως των μικρομεσαίων, για να αντιδράσουν άμεσα αλλά και για την κοινωνία να προστατευθεί από αυθαιρεσίες οργάνων που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, υποκαθιστώντας δημόσιες, κοινωνικές και συλλογικές λειτουργίες.

Αναλυτικά η επιστολή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από Αθήνα προς Τρίπολη και συγκεκριμένα στον κόμβο Αρχαίας Νεμεάς Κορινθίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, λόγω αγροτικών...

Εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίπολη προς Αθήνα θα διεξάγεται μέσω κόμβου Στέρνας από σήμερα 4.1.2026

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...

Θεοφάνεια και Αγιασμός Υδάτων στα λιμάνια της Νότιας Κυνουρίας

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στις...

Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία – Ισχυρή σύσταση του ΕΟΔΥ για άμεσο εμβολιασμό και προστατευτικά μέτρα

Με βάση την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης  των αναπνευστικών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ