Άρειος Πάγος: Δεν εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στα κατεστραμμένα βαγόνια

Διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στα κατεστραμμένα βαγόνια των αμαξοστοιχιών στην τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Τζαβέλα, τονίζεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα εν λόγω δημοσιεύματα και προς τούτο γίνεται επίκληση έγκυρης ενημέρωσης, την οποία παρείχε η αρμόδια για τις έρευνες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται στα βαγόνια των μοιραίων τρένων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξεκίνησε νέα αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, έπειτα από σχετική απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη. Στόχος να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι νεκροί -πέρα από τα 57 θύματα που έχασαν τη ζωή τους- που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία και δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Επίσης, μόλις προχθές (δηλαδή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 9 μηνών από το τραγικό δυστύχημα) εντοπίστηκε το καταγραφικό (γνωστό ως «μαύρο κουτί») της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο