Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του πολιτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στην παραλία Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια,

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του, από τη θάλασσα και από βάθος 50 μέτρων.

Η είδηση της πτώσης του ελικοπτέρου έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης, σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τις Αφίδνες με τελικό προορισμό το Βόλο, από όπου θα παρελάμβανε κάποιον πελάτη.

Μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Αχλάδι, να αναφέρουν πως το ελικόπτερο έκανε έναν περίεργο ελιγμό και στη συνέχεια άκουσαν ένα κρότο.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με ειδικό εκπαιδευτή που μίλησε στο CNN Greece, η αιτία για την πτώση φέρεται να είναι η απώλεια «χωροταξικού προσανατολισμού».

Πρόκειται για έναν έμπειρο πιλότο στρατού, που κατευθυνόταν προς το Βόλο για να παραλάβει κάποιο πελάτη.

«Όπως φαίνεται και από το βίντεο το θέμα δεν ήταν η κακοκαιρία αλλά η ορατότητα, η οποία ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Συνεπώς κατά 99%, βγάζοντας κάποια μηχανική βλάβη -που δεν νομίζω- ή κάποια ασθένεια του ιδίου, η πτώση του αεροσκάφους ήταν καθαρά θέμα ορατότητας που προήλθε λόγω της κακοκαιρίας. Δεν φαίνεται να έγινε κάποιος λάθος χειρισμός του πιλότου», αναφέρει εκπαιδευτής ελικοπτέρων που έχει γνώση επί του θέματος και τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του CNN Greece.

«Τα αεροπορικά μέσα δεν παίρνουν κάποια εντολή ή άδεια για να πετάξουν. Από τη στιγμή που ο κυβερνήτης κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές, τότε μπορεί να πετάξει», προσθέτει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο