Μητσοτάκης για δυστύχημα στην Λιβύη: Θρηνούμε 5 μέλη της ελληνικής αποστολής

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως όλη η χώρα πενθεί, ενώ τόνισε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.
Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σημειώθηκε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία, η ελληνική αποστολή (το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία) μόλις έφθασε στη Λιβύη, αναγκάστηκε να περάσει μέσα από βουνά και χωριά για να φθάσει στην πόλη Ντέρνα καθώς η εθνική οδός στη Λιβύη είναι κατεστραμένη από τις πλημμύρες. Ενώ διερχόταν από το χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Νεκροί τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες

Τρία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και δύο πολίτες – διερμηνείς είναι οι νεκροί του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Λιβύη κατά τη διάρκεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περίπου στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας, (18/9) το C-130 που είχε πάει στη Λιβύη για να παραλάβει τους τραυματίες, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα. Αμέσως μετά την άφιξή τους σε ελληνικό έδαφος, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στεφάνια από χαρτί και φως» | Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Κληρονομιά σε κίνδυνο: αναβίωση, ανθεκτικότητα, αναστοχασμός», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Σπάρτης

Η Εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου στο Μαυρογιάννη Αρκαδίας

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Μαυρογιαννίου, επί τη Εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ Τρίπολης

Η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Τρίπολης σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις και παράλληλα να μαθητεύεις με αμοιβή, αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις της Αρκαδίας ή σε δημόσιους φορείς.