Μητσοτάκης για δυστύχημα στην Λιβύη: Θρηνούμε 5 μέλη της ελληνικής αποστολής

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως όλη η χώρα πενθεί, ενώ τόνισε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.
Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σημειώθηκε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία, η ελληνική αποστολή (το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία) μόλις έφθασε στη Λιβύη, αναγκάστηκε να περάσει μέσα από βουνά και χωριά για να φθάσει στην πόλη Ντέρνα καθώς η εθνική οδός στη Λιβύη είναι κατεστραμένη από τις πλημμύρες. Ενώ διερχόταν από το χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Νεκροί τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες

Τρία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και δύο πολίτες – διερμηνείς είναι οι νεκροί του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Λιβύη κατά τη διάρκεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περίπου στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας, (18/9) το C-130 που είχε πάει στη Λιβύη για να παραλάβει τους τραυματίες, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα. Αμέσως μετά την άφιξή τους σε ελληνικό έδαφος, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Περαχώρα

Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Περαχώρα Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα

Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Περαχώρα

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2026, στην Περαχώρα προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη διαρκή παρουσία ανθρώπων που

Live | Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Τρίτη 9 Ιουνίου 2026

https://www.youtube.com/live/7gUeAEfV_nc Δείτε ζωντανά σήμερα 9η του μήνα Ιουνίου του έτους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ