Ναυάγιο στην Πύλο | Απολογούνται οι 9 συλληφθέντες – Στους 81 ο αριθμός των νεκρών

Απολογούνται σήμερα Τρίτη (20/6) τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολογούνται σήμερα Τρίτη (20/6) τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες μετανάστες.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων, ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι και αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν, όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα μετά τις 10:00 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Οι εννέα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Βρέθηκαν ακόμα τρεις σωροί από το Λιμενικό Σώμα

Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν το αλιευτικό σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το απόγευμα της Δευτέρας, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού, περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλοι δύο σοροί.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ παράλληλα επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 104 άτομα που μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα.

«Φως» ρίχνουν οι καταθέσεις των διασωθέντων

Οι Αρχές που ερευνούν την τραγωδία με το ναυάγιο της Πύλου, μοιάζει να φτάνουν ολοένα και πιο κοντά στην άκρη του νήματος, καθώς με βάση τις καταθέσεις διασωθέντων μεταναστών λίγο πριν τη βύθιση σημειώθηκαν ακόμη και μαχαιρώματα με νεκρούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι επιζώντες έχουν αναφέρει σε μαρτυρίες τους ότι λίγη ώρα προτού αρχίσει να παίρνει κλίση το αλιευτικό, η ένταση μεταξύ των δουλεμπόρων και ορισμένων επιβαινόντων, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι καταθέσεις για το αιματηρό επεισόδιο έγιναν στις λιμενικές Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό συνέβη λίγο πριν το πλοίο μπει στην ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο και για επιπλέον νεκρούς από άλλες κακουχίες, όπως αφυδάτωση και ασιτία.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Αρκαδίας, η ΠΕ Κορινθίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται

Δημήτρης Πτωχός: Περισσότερες ευκαιρίες για κάθε παιδί, μεγαλύτερη στήριξη για κάθε οικογένεια Voucher 4,1 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ από την...

Με χρηματοδότηση ύψους 4.115.508 ευρώ από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην υλοποίηση της δράσης για την προώθηση και υποστήριξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για τον κύκλο 2026-2027. Η σχετική απόφαση ένταξης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.