Απάντησαν με selfie και 4 λέξεις στον μητροπολίτη Αμβρόσιο – ”Πόλεμος” με Κιμούλη, Μπέζο και Φιλιππίδη (Φωτό)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντονα ενοχλημένος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος από την αναφορά στο πρόσωπό του. Το σχόλιο των τριών ηθοποιών…

Με μια λιτή και ειρωνική ανάρτηση, οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης, έδωσαν την δική τους απάντηση στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που είχε επιτεθεί εναντίον τους χαρακηρίζοντάς τους άθεους με αφορμή την θεατρική παράταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Οι τρεις ηθοποιοί ανέβασαν μια selfie στον λογαριασμό του Φιλιππίδη στο instagram διαφημίζοντας την παράσταση που έδωσαν προχθές Παρασκευή στο Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά με την υποσημείωση: «Με τις ευλογίες σας!!!»

ΦΩΤΟ από thebest.gr

ΦΩΤΟ από thebest.gr

Με αφορμή την παράσταση που πρόκειται να παρουσιαστεί και στο Αίγιο στις 19 Ιουλίου, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, λόγοι συνειδήσεως με υποχρεώνουν να σας ενημερώσω, προαναγγέλλοντας κακοήθειες, οι οποίες πρόκειται να συμβούν στην πόλη μας την προσεχή Τρίτην 19ην Ιουλίου. Προχθές 12 Ιουλίου το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο των Πατρών δόθηκε μία θεατρική παράσταση, με τίτλο: “Ο ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη”. Παράγοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση αυτή, μας εγνωστοποίησαν τα εξής: Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό ήσαν οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα.

Καθώς μας επληροφόρησαν, η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που, αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του! Επί πλέον ο αριστερός κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους, τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό.

Προχωρώντας, μάλιστα, σε κάποιο συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!), που παραπέμπουν σε… άλλες εποχές! Κάποια στιγμή, βγάζοντας το κόκκινο φουλάρι από το λαιμό του, το παρέδωσε σε ένα νεαρό πρόσωπο του θιάσου, λέγοντας: …στον όρκο που έχουμε κάνει από παληά και μας ενώνει…, υπονοώντας και παραπέμποντας στον εθνικό διχασμό.

Σε κάποια στιγμή οι πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το δημόσιο αίσθημα. Προχθές στη Βουλή των Ελλήνων οι Μαθητές-Βουλευτές τον κόλλησαν στον τοίχο! Με την ευκαιρία, μαζί με τον Επίσκοπό σας εχλεύασαν και την Αγία Εκκλησία μας, την Μητέρα και Τροφό του Έθνους μας! Πληροφορούμαι ότι αυτός ο θίασος θα εμφανισθή και στην πόλη μας στις 19-7-2016, στο υπαίθριο θέατρο “Γεώργιος Παππάς”.

Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιάς θυσιαστικής πορείας στον ιστορικό αυτό τόπο μας; Διερωτώμαι, επίσης, θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες, Αδελφοί μου και Παιδιά μου, Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους αριστερούς και άθεους να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου, δηλ. του συμμοριτοπολέμου; Θα ξαναγυρίσουμε, άραγε, στα θλιβερά εκείνα χρόνια, όταν το τραγούδι που κυριαρχούσε στις γειτονιές ήταν το “αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει”; Σκεφθείτε και ενεργήστε. Η ευθύνη είναι επάνω σας”.

Πηγή: thebest.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο