Στη Σπάρτη έφτιαξαν την μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου.

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο ξεδιπλώθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο ξεδιπλώθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας!

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/stjudtjkvoE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά, η Σπάρτη φιλοξένησε για λίγο τη μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο, που κρατά το ρεκόρ Γκίνες από το 2008.

Η σημαία αποτελεί έμπνευση του Σταμάτη Λιβέρη, ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο, ο οποίος κατέθεσε πολύ μεράκι αλλά και αρκετά χρήματα για τη δημιουργία της.

Με το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της θα μπορούσαν να είχαν ραφτεί περισσότερα από 130 κοστούμια. Το πλάτος της συγκρίνεται με το μήκος ενός Boeing 737 ενώ το ύψος της ξεπερνά το Αγαλμα της Ελευθερίας!Το μήκος της σημαίας είναι 36,9 μέτρα και το πλάτος της 18,1. Το ύφασμα ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα, ενώ η ιδέα γεννήθηκε το 2004 μετά την επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Το 67 Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά ουσιαστικά άνοιξε με το ξεδίπλωμα της τεράστιας Ελληνικής σημαίας, στο προαύλιο του Διοικητηρίου Λακωνίας. Η σημαία πήγε στη Σπάρτη από τη Ζάκυνθο μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέν των Λακώνων “Ο Λεωνίδας” Θεοδώρου Σμυρνιού και του Δημήτρη Διαμαντάκου που γνώριζε τον κ. Λιβέρη.

Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της σημαίας, δείτε τις εικόνες από το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο του φωτογραφείου APELA studio, το οποίο σηκώθηκε στα 100 μέτρα ύψος.

 

apelaTV

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επετειακή εκδήλωση για την Αργυροχρυσοχοΐα στη Στεμνίτσα

Παρουσία του Δημάρχου και μελών της Δημοτικής Αρχής Γορτυνίας η επετειακή εκδήλωση για την Αργυροχρυσοχ

Τα μάρμαρα του Παναθηναϊκού Σταδίου θα λάμψουν ξανά

Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων του Παναθηναϊκού Σταδίου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την οικονομική στήριξη της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Maritime & Trading Corp., συμφερόντων του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Crime Time: «Μαύροι Πίνακες» από την Σοφία Καζαντζιάν και τον Μάριο Ιορδάνου

Ένας ζωγράφος: ο Φρανσίσκο Γκόγια Δεκατέσσερα έργα: οι Μαύροι Πίνακες Ένας...

Τιμώντας τον ήρωα Λιάκο Λιακόπουλο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στην πολιορκία του Κάστρου της Καρύταινας

Η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου "Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές", οργάνωσε εκδρομή την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026, από Παλούμπα Γορτυνίας στην Καρύταινα