Ένωση Εισαγγελέων | H πολιτεία να λάβει καίρια και απαραίτητα μέτρα για τη δέουσα προστασία των δικαστικών λειτουργών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας για το περιστατικό όπου πολίτης πέταξε πέτρα προς την έδρα όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την υπόθεσή του στα δικαστήρια της Κω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας για το περιστατικό όπου πολίτης πέταξε πέτρα προς την έδρα όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την υπόθεσή του στα δικαστήρια της Κω.

“Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τη βίαιη επίθεση διαδίκου, σε βάρος της σύνθεσης δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, υπογραμμίζει ότι τέτοια περιστατικά, αναδεικνύουν την έλλειψη μέριμνας για τη στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία των δικαστικών λειτουργών και των άλλων παραγόντων της δίκης και δημιουργούν την εντύπωση ότι η εγκληματική δράση, η αυθαιρεσία και η αυτοδικία είναι πρακτικές ανεκτές και υλοποιήσιμες, ακόμη και μέσα στο χώρο των Δικαστηρίων.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η, εκ μέρους διαφόρων παραγόντων, συνεχής προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Δικαιοσύνης με δημόσιες απαξιωτικές τοποθετήσεις, όταν οι αποφάσεις της δεν είναι αρεστές στους ίδιους, οδηγούν κατ’ ουσία τους πολίτες στην απροθυμία σεβασμού του νόμου, αρνούμενοι να δεχτούν ότι η ζυγαριά του δικαίου μπορεί να μην κλίνει πάντοτε προς το μέρος τους.

Καλούμε, ακόμη μια φορά, την πολιτεία, να λάβει καίρια και απαραίτητα μέτρα για τη δέουσα προστασία των δικαστικών λειτουργών και των λοιπών εμπλεκόμενων στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, προκειμένου να προληφθούν ανάλογα δυσάρεστα φαινόμενα, που ευτελίζουν τη λειτουργία του κράτους στο σύνολό του και υπενθυμίζουμε ότι η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή εκδίκαση των υποθέσεων και τη νηφάλια και ορθή δικαστική κρίση”.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»