Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.013 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.722 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 18 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

  • 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.357 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.593 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.764 των 150 ευρώ.

  • 6 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.610 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.