Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τέλος χρόνου για όσους δεν έκαναν την 3η δόση

Τέλος χρόνου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού των πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού των πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακυρώνεται από αύριο Δευτέρα 7/2, σε περίπου 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό. Συγκεκριμένα, περί τους 300.000 υπολογίζονται όσοι επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση, δεν προχώρησαν στην τρίτη.

Οι προαναφερθέντες χάνουν επί της ουσίας το πιστοποιητικό τους και θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση, επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση ή τρεις μήνες μετά, εάν έχουν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, μετά τις 7 Φεβρουάριου όπως έχει ανακοινωθεί θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι: α) όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη β’ δόση, β) όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και γ) όσοι έχουν νοσήσει κι επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις παραπάνω περιπτώσεις θα έληγε αρχικά την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» δόθηκε ολιγοήμερη παράταση από την κυβέρνηση.

Συνεπώς, όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση μέχρι και την 7η Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι και αυτομάτως θα χάνουν τα προνόμια που υπάρχουν για τους εμβολιασμένους.

Αυτό συνεπάγεται όπως επισημαίνει ο ΣΚΑΪ, την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται πως θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Πού δεν θα έχουν πρόσβαση από 7/2 όσοι δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστούς χώρους εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια

Πού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση με PCR ή rapid test

Παράλληλα, τα μέρη που θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση με την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test είναι τα εξής:

  • καταστήματα λιανικού εμπορίου
  • ανοικτοί (εξωτερικοί) χώροι εστίασης
  • κομμωτήρια
  • ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι εργασίας
  • εκπαίδευση
  • χώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλοι με συναφείς δραστηριότητες
  • χώροι λατρείας
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

TRIPOLI’S STREET FOOD FESTIVAL 2026

Η πόλη της Τρίπολης φιλοξένησε το φεστιβάλ Street Food 2026, μια διοργάνωση αφιερωμένη στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και των σύγχρονων τάσεων στον τομέα της εστίασης. Η εκδήλωση συγκέντρωσε επαγγελματίες του κλάδου και παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι παρουσίασαν ένα ευρύ φ

Δήμος Σπάρτης: Επισκευές και παρεμβάσεις σε 20 σχολικές μονάδες

Με τις τελευταίες πινελιές να μπαίνουν στις σχολικές μονάδες...

Φυτεία 2.189 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Κορινθία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη -1- άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του

ASTERAS AKTOR – Ηρακλής: Από αύριο (04/09) η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Δευτέρας

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα ASTERAS AKTOR -...