Η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ δίνεται στους καταναλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησε  το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Με το πρόγραμμα αυτό ρυθμίζονται οι οφειλές έως και σε 36 δόσεις, ενώ για τέσσερις μήνες δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού χωρίς προκαταβολή, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι τρέχοντες λογαριασμοί ρεύματος.

Το ετήσιο επιτόκιο των δόσεων ανέρχεται σε 5,3% ενώ για τους ευάλωτους καταναλωτές και όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι δόσεις θα είναι άτοκες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

– Από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016, όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους μέχρι και σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

– Από 01.08.2016 και εξής θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής:

– Μηνιαίες δόσεις: Ύψος ίσο κατ’ αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού, αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

– Προκαταβολές: Για τους πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά (πείραγμα μετρητή) θα ανέρχεται σε 5% της οφειλής, ενώ για πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά σε 15%.

– Για τους επαγγελματικούς πελάτες με εποχική δραστηριότητα από 01.08.2016 θα ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις.

– Σε περίπτωση κατά την οποία λόγω αδυναμίας κατά την διάρκεια του ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλόμεων δόσεων.

– Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τις περιπτώσεις ρευματοκλοπών, για τις οποίες εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις.

cnn.gr
  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΕΗ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Λεωνίδιο – Παναρκαδικός | Τελικός Κυπέλλου Αρκαδίας 2024 Live στο pna

Δείτε Ζωντανά από το pna.gr τον μεγάλο τελικό για...

Λακωνία: Δύο συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στη Μάνη

Συνελήφθησαν, χθες (19.4.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του...

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο