Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό οι κάτοικοι των Αγράφων ζητούν να συμπεριληφθούν στις περιοχές που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι Αγραφιώτες μέσω της Κίνησης Πολιτών Αγράφων με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν τα χωριά των Αγραφων στις περιοχές που απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι Αγραφιώτες μέσω της Κίνησης Πολιτών Αγράφων με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν τα χωριά των Αγραφων στις περιοχές που απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Στην επιστολή που κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Γεώργιο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ.Αριστείδη Τασιό και τον Δήμαρχο Αγράφων κ.Αλέξη Καρδαμπίκη, επισημαίνεται πως η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα δώσει μια οικονομική “ανάσα” στον τοπικό πληθυσμό αφού εδώ και χρόνια οι Αγραφιώτες βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Πριν λίγους μήνες απο το βήμα της ΔΕΘ ,ακούσαμε να ανακοινώνεται την  άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά μας. Αδιαμφισβήτητα η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και παρέχει μία σημαντική ανακούφιση στους νησιώτες Ακρίτες της χώρας μας.

Ωστόσο και οι ορεινές περιοχές και δη τα δυσπρόσιτα χωριά των Αγράφων έχουν εξίσου σημαντικά προβλήματα που αναμένουν άμεσες λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Τα Άγραφα εδώ και χρόνια βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

 Εκτιμούμε ότι η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ,θα δώσει μια οικονομική “ανάσα” στον τοπικό πληθυσμό  και είναι  ένα μέτρο που θα λειτουργούσε προς την αναπτυξιακή  κατεύθυνση.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία.

 

Κίνηση Πολιτών

Aγράφων

Κ.Π.Α  

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου