Η «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» στη σεισμόπληκτη Κρήτη

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής έδωσε άμεσα εντολή για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής έδωσε άμεσα εντολή για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης. 

Η εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», με την καθοδήγηση και συνεργασία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, βρίσκεται από την πρώτη ημέρα αδιάλειπτα στις σεισμόπληκτες περιοχές, πραγματοποιώντας ελέγχους σε σχολικά και δημόσια κτίρια και υλοποιώντας σειρά ενεργειών για την άμεση επανέναρξη των μαθημάτων. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 275 σχολικά κτίρια, σε συνολικά 13 δήμους της Κρήτης. Οι έλεγχοι στα σχολεία της περιοχής συνεχίζονται αμείωτοι από τους μηχανικούς της εταιρίας μας. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν 43 σχολικές αίθουσες και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των υπολοίπων αιθουσών. 

Παράλληλα, ήδη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε 4 σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στα: 

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου 

· Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου 

· 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου 

· Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου 

με στόχο να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους μαθητές. 

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου βρέθηκαν στην Κρήτη ο Πρόεδρος κ. Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γιάνναρης της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Χαράλαμπο Μυγδάλη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων. 

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη, το Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Μάξιμου Σενετάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία ωρίμανσης του έργου της ανέγερσης νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, αλλά και νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου. 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.