Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά και Johnson & Johnson., το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς τρόπους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Το Μάιο ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο το Μάιο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο

Στο πλαίσιο των Αγιων Ημερών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου. Στην συνάντηση, που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ευχών σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και ιδιαίτερα

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου Α φάση παρεμβάσεων στην οδό Ελ. Βενιζέλου

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους πολίτες ότι το έργο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου» (Open Mall) εισέρχεται στην Α’ φάση παρεμβάσεων επί της κεντρικής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Από την Τρίτη του Πάσχα και μετά, ξεκινούν οι διαδικασίες κατασκευής, οι οποίες θα υλοποιηθούν τμηματικά, ξεκινώντας από τη διασταύρωση της οδού Παναγή Τσαλδάρη

Έγκριση δημοπράτησης έργου 5,45 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του Πεταλιδίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντική παρέμβαση για την προστασία της ακτογραμμής στο Πεταλίδι Μεσσηνίας δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την έγκριση από την Περιφερειακή Επιτροπή της δημοπράτησης του έργου για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης, συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ. Το έργο «Έργα αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου Μεσσηνίας» αποτελεί μια κρίσιμη παρέμβαση για τη θωράκιση της παράκτιας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ