Εξαδάκτυλος: Την Μεγάλη Εβδομάδα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα λιανεμπορίου και Λυκείων

Για την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Τόνισε δε ότι ο βασικός κανόνας για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Έφερε σαν παράδειγμα το self test , το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, αλλά επεσήμανε την αναγκαιότητα να γίνεται με συνέπεια και βέβαια να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή πάρθηκε, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος