Ακυρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων» λόγω παρατεταμένης τουρκικής προκλητικότητας

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΜΣ «Παρμενίων – 20» δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος καθώς λόγω της παρατεταμένης τουρκικής προκλητικότητας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν πολλούς…«Παρμενίωνες» στο πεδίο αλλά και πολλές ασκήσεις με συμμάχους.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εισήγησής του και μετά από έγκριση από την πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20» αντί της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20».

Όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κοροναϊός.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης