Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση εν μέσω πανδημίας να δίνονται 11 εκατ. ευρώ στον Μωρέα

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) αναφέρει:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) αναφέρει:

Αποτελεί πρόκληση σε συνθήκες πανδημίας, η παραχώρηση 11 εκ. ευρώ ως την καθιερωμένη αποζημίωση στον “ΜΩΡΕΑ ΑΕ”, για τη μειωμένη κίνηση αυτοκινήτων το εξάμηνο (από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φεβρουάριο του 2020). Σκεφτείτε πόσα θα πάρει για το τρέχον εξάμηνο, που έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις στην κυκλοφορία!
Αυτά έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει από τα πανάκριβα διόδια και ως αποζημίωση τα προηγούμενα εξάμηνα, με βάση τη ρήτρα εγγυημένων εσόδων, που έχει συμφωνηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).
Για τους ομίλους δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς, που επικαλούνται οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις και οι δορυφόροι τους, για να αρνηθούν τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές παραγωγών για τα αγροτικά προϊόντα.
Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες, τους οποίους η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε να επιτάξει αλλά τους έδωσε και ζεστό χρήμα, τους καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν, ήρθε η σειρά του “ΜΩΡΕΑ ΑΕ”.
Ειδικά την στιγμή που η κυβέρνηση επιδίδεται σε προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού, προετοιμάζοντας το έδαφος για να πουν αύριο στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους δεχτείτε να κοπούν για άλλη μια φορά μισθοί και συντάξεις για να επιχορηγηθούν οι καπιταλιστές για την “ανόρθωση της οικονομίας”.
Τα πλατιά λαϊκά στρώματα που την προηγούμενη δεκαετία πλήρωσαν τα βάρη μιας οικονομικής κρίσης, που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, πλήρωσαν την καπιταλιστική ανάπτυξή τους, δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της νέας κρίσης που ζούμε και της βαθύτερης που έρχεται.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μπορεί να μείνουν δυνατοί, απορρίπτοντας τα παραμύθια του «είμαστε όλοι μαζί», βλέποντας καθαρά τη μεγάλη εικόνα του σάπιου συστήματος, που σε «έκτακτες» και «κανονικές» συνθήκες, σε συνθήκες ανάπτυξης και κρίσης, στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»