Φώτης Κουβέλης: «Τριπλασιάσθηκαν οι πόροι για έργα σε λιμάνια»

Στη  συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού ως μεγέθους για τη συνολική ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών   του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη  συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού ως μεγέθους για τη συνολική ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών   του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε παράλληλα ότι φέτος-για πρώτη-φορά τριπλασιάσθηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της λειτουργικότητας  σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη:

  • Υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα ανάκαμψης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο  η Ελλάδα ως παγκόσμιος προορισμός της κρουαζιέρας, ενώ ο θαλάσσιος πλούτος της χώρας την κατατάσσει αυτομάτως στους καλύτερους προορισμούς του γιώτινγκ.
  • Ο θαλάσσιος τουρισμός εξελίσσεται δυναμικά στην Ελλάδα και συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη της ελληνικής «τουριστικής βιομηχανίας».
  • Η πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας στηρίζει τον κλάδο για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία του και  τον διευκολύνει σχετικά με τα πάσης φύσεως γραφειοκρατικά θέματα.  Έτσι, έχουν θεσπιστεί φορολογικές απαλλαγές, ενώ παραδίδονται στο ευρύ κοινό προς χρήση ηλεκτρονικές πλατφόρμες, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.
  • Θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του Νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας.
  • Η βάση στην οποία αναπτύσσεται ο τουρισμός και ο θαλάσσιος τουρισμός της Ελλάδας είναι το περιβάλλον και η προστασία του είναι χρέος όλων.
  • Η Ελλάδα άλλαξε το νόμο για την αξιοποίηση των λιμανιών της. Στο εξής, αρχής γενομένης από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνεται με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων. Και για να μιλήσουμε με πρακτικούς όρους κρουαζιέρας, αυτό σημαίνει ότι στα λιμάνια θα παραχωρούνται τομείς δραστηριοτήτων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και όχι ολόκληρο το λιμάνι και οι δραστηριότητές του. Κατά συνέπεια ο ενδιαφερόμενος για την κρουαζιέρα επενδυτής θα μπορεί να κάνει μια πολύ εξειδικευμένη και φροντισμένη επένδυση στη δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει αποκλειστικά.

Δραστηριότητα την οποία θα αναλάβει με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, βάσει της εθνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας.

  • Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε προτάσεις, ωστόσο ιδιαιτέρως θέλω να τονίσω ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.
  • Φέτος για πρώτη φορά, σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας  και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.
  • Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών θέλω να διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση  των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια τα Λιμεναρχεία και τους Λιμενικούς Σταθμούς, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση. 

Ταυτόχρονα οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος, παραμένουν εντατικοί και αυστηροί.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου