450 μαθητές – εθελοντές σε όλη την Ελλάδα τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σε μια δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 11/12 οι Μαθητές-Εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συμμετέχουν στο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο YouSmile διοργάνωσαν και υλοποίησαν δράσεις Εθελοντισμού για να στηρίξουν άλλα παιδιά εγκαινιάζοντας την ευρωπαϊκή λειτουργία του Δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

● Μοίρασμα δώρων και Δημιουργική απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας

● Ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους σε εκδηλώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λάρισα, Χανιά, Κέρκυρα, Κόρινθο και Χαλκίδα με στόχο την ενημέρωση τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από ομάδα μαθητών εθελοντών του YouSmile στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την ενημέρωση των δράσεων του Δικτύου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και της έναρξης δραστηριοποίησης του YouSmile στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συνομίλησαν με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Πάνο Καρβούνη, εκπροσώπους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Τα παιδιά εθελοντές παρουσίασαν τις δράσεις τους και έλαβαν της θετικής υποστήριξης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να εξαπλωθούν οι εθελοντικές του δράσεις και συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το YouSmile:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2012 έδωσε το λόγο στα παιδιά συστήνοντας το YouSmile, μία δράση που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Βασικός γνώμονας υλοποίησης της δράσης είναι η Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού και όλα όσα αυτή ορίζει για την ελευθερία έκφρασής του.

Μέσω του YouSmile (δράσεις εθελοντισμού, webtv, webradio, site) κάθε παιδί μπορεί να εκφράσει χωρίς την παρέμβαση κάποιου «μεγάλου» τις απόψεις, τα προβλήματά του και να ασχοληθεί εθελοντικά με όλα όσα το ενδιαφέρουν (αθλητισμός, μουσική, σινεμά, θέατρο, παιχνίδια, ταξίδια, εθελοντική προφορά σε όσους έχουν ανάγκη κ.λ.π.).

Αρχή του YouSmile είναι ότι τα παιδιά έχουν φωνή και απόψεις, που οι ενήλικες οφείλουν να ακούν και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Η παραπάνω επιτυχημένη δράση στην Ελλάδα σήμερα αναπτύσσεται με στόχο τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ευρώπη και έτσι το YouSmile μετεξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών!

Διατηρώντας τις Αρχές, την Αποστολή και το Όραμά του, το Δίκτυο συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την κινητοποίηση των παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Οι δράσεις θα προσαρμόζονται στην κουλτούρα αλλά και τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά σε κάθε χώρα. Πολλά θα είναι διαφορετικά, ο εθελοντισμός όμως και η προσφορά είναι μία κοινή «γλώσσα» που θα ενώσει όλα τα μέλη του Δικτύου.

Το Χαμόγελο του παιδιού ευχαριστησε θερμά τα παρακάτω σχολεία, φροντιστήρια και τους καθηγητές που βοήθησαν τα παιδιά να υλοποιήσουν τις δράσεις τους:

Αθήνα | Ευρωγνώση Πεύκης, Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , γυμνάσιο κωφών και βαρήκοων
Λάρισα | 7ο Γυμνάσιο
Θεσσαλονίκη | 13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Πύργος | 3ο & 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου,2ο ΕΠΑΛ Πύργου
Χαλκίδα | δύο γυμνάσια
Κόρινθος | φροντιστήριο Αγγλικών Παπαλεξίου, Γυμνάσιο
Αγρίνιο | 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
Κρήτη | 1ο ΔΣΧ αγροκηπίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο