Αλλάζει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Μικρή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο, Τετάρτη (06.08.25) ο καιρός, καθώς «κύμα» αστάθειας φέρνει τοπικές βροχές, καταιγίδες κι ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα μέσα στο επόμενο 24ωρο και για μελτέμια από την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο, από το Σάββατο το θερμόμετρο προβλέπεται να […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο, Τετάρτη (06.08.25) ο καιρός, καθώς «κύμα» αστάθειας φέρνει τοπικές βροχές, καταιγίδες κι ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα μέσα στο επόμενο 24ωρο και για μελτέμια από την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο, από το Σάββατο το θερμόμετρο προβλέπεται να πάρει ξανά την ανιούσα.

Πάντως, όπως εκτιμά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο δεν αναμένονται καιρικές ακρότητες, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, δίχως την εκδήλωση νέου καύσωνα.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του, μετά τις 15 Αυγούστου θερμές αέριες μάζες αναμένεται να προσεγγίζουν τη χώρα, ανεβάζοντας ξανά το θερμόμετρο.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ έως το Σάββατο

Τετάρτη

Στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά), την Ήπειρο, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια αλλά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6, βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά αλλά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και

Καλοκαιρινή δράση στο Γύθειο από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δραστηριοτήτων, προσφέρει για άλλη μια χρονιά ανάσα δροσιάς στα μέλη

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε