Πελοπόννησος, Greece

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί «σαρώνουν» τη χώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από πολλές κεραυνοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/12) και θα συνεχίσουν να «σαρώνουν» τη χώρα, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Ήδη σε Ρόδο, Σάμο και Χίο ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το Σάββατο (6/12) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • Τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα μέχρι το μεσημέρι.
  • Το Ιόνιο μέχρι και το απόγευμα.
  • Την Ήπειρο μέχρι το μεσημέρι.
  • Τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα.
  • Τη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι έως το βράδυ.
  • Τη Μακεδονία κατά διαστήματα από τις προμεσημβρινές ώρες έως και το απόγευμα.
  • Τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές ώρες.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι – Κλήσεις για άντληση υδάτων στην Πυροσβεστική

Σφοδρές καταιγίδες πλημμύρισαν τους δρόμους του λεκανοπεδίου τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/12), με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Παράλληλα, πολλές είναι οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από το κέντρο της Αθήνας καθώς και από Χαλάνδρι, Παπάγου, Ψυχικό, Φιλοθέη και Χολαργό.

Το ύψος της βροχής έφτασε στον Υμηττό και στου Παπάγου τα 65 χιλιοστά σε λίγες μόλις ώρες και τα 50 χιλιοστά στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς «χρειάζεται προσοχή, καθώς σε τοπικό επίπεδο οι ραγδαιότητες είναι μεγάλες. Τα συνολικά ύψη βροχής στον αστικό ιστό προς το παρόν φτάνουν τα 20-30mm».

Έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις επίσης στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπως επίσης και στην δυτική και νότια Κρήτη, ενώ δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες στις Κυκλάδες και τα νησιά ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου, που ακόμη μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία «Bora».

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, όπου έκλεισε μία λωρίδα.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία των οδηγών στον Διόνυσο, στο ύψος του Αγίου Πέτρου, λόγω μεταφοράς φερτών υλικών.

Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο στη Λεωφόρο Διονύσου – Νέας Μάκρης, να έχουν εγκλωβιστεί από νωρίς το πρωί. Στο μεταξύ, ένας βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί ο οδηγός.

Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Κυριακής (8/12).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Την Πέμπτη 11/12 κάνει πρεμιέρα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2025 ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως υπογραμμίζεται, το ωράριο είναι ενδεικτικό και προαιρετικό. Κάθε επιχείρηση μπορεί να προσαρμόσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες και δυνατότητες, εντός του πλαισίου λειτουργίας που ορίζεται από την πολιτεία και την ισχύουσα νομοθεσία

Τέλος στο κύκλωμα πλαστών συνταγών που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ – Συνελήφθησαν 3 άτομα

Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος...

Διατήρηση και επαναλειτουργία των Γορτυνιακών καφενείων

γράφει ο Γιώργος Παπαδάκης Η διατήρηση των καφενείων μας, πρέπει...

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ληστεία και συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Πελοπόννησο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της...
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ