Μητσοτάκης: «Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί αν χρειαστεί»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Να ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 15ο συνέδριο του κόμματος, που ξεκίνησε απόψε στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Με «δύναμη και πίστη για την πορεία της ΝΔ στα επόμενα 50 χρόνια, πάντα στη υπηρεσία της πατρίδας, με την πυξίδα μας να δείχνει σταθερά προς την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική ευημερία και με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, το 15ο συνέδριο είναι «διπλά εορταστικό, καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας και το Ιωβηλαίο του κόμματος που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας συχνές αναφορές στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μιλώντας για κάθε έναν ξεχωριστά από τους προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς, σημείωσε πως είχαν μεγάλη επιρροή στον ίδιο οι σκέψεις που άκουσε από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη.

«Εδώ, στην Αθήνα επέστρεψε ο κοινοβουλευτισμός, ύστερα από την κηλίδα της δικτατορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή του κόμματος, ξεκινώντας από τον ιστορικό ιδρυτή, για τον οποίο ανέφερε ότι «το όραμά του συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας κινητοποιεί», και φθάνοντας στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν «ταυτισμένος με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και με την πρωτοπόρα εκπαιδευτική τομή της αξέχαστης αγαπημένης μας Μαριέττας (σ.σ. Γιαννάκου), για να φτάσουμε έτσι στα χρόνια της κρίσης με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου είχα την τιμή να είμαι υπουργός», όπως είπε – με τον κ. Σαμαρά, ωστόσο, να τον παρακολουθεί ανέκφραστος…

Κάνοντας απολογισμό της πρώτης θητείας της κυβέρνησής του, τόνισε πως «η Ελλάδα του 2024 προσεγγίζει πλέον τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης», ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από το 2019, όπως την πανδημία και την τουρκική επιθετικότητα.

«Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια. Κι όμως, μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου», σημείωσε, κάνοντας λόγο για για μείωση φόρων, επενδύσεις, και αυξημένες εξαγωγές, ενώ τόνισε πως η «εμπιστοσύνη μεταξύ Πολιτείας και κοινωνίας μάς βοήθησε να νικήσουμε την πρωτοφανή υγειονομική επίθεση».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αργά αλλά σταθερά γίνονται βήματα για να στηρίξουμε τους Έλληνες» και επανέλαβε πως οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για μέσο μισθό και κατώτατο μισθό «θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη θωράκιση του Έβρου και του Αιγαίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με όσους εμπορεύονται τη μεγάλη Ελλάδα, τους πατριδοκάπηλους».

Για να υπογραμμίσει πως «το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

«Η ΝΔ ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις, δεν περιχαρακωθήμε σε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Βλέπω πολλούς που γίνονται και θα γίνονται Νέα Δημοκρατία. Τίποτα δεν μας χωρίζει», σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας ανοίγματα σε ψηφοφόρους πέραν του δεξιού ακροατηρίου, αφού από την αρχή της ομιλίας του, εξάλλου, απέρριψε την «ταμπέλα» της Δεξιάς.

Προσέθεσε πως «αυτή η παράταξη έμεινε όρθια, γιατί είχε τη γεναιότητα της αυτοκριτικής και να βάζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κομματικό όφελος. Γι’ αυτό είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», υποστήριξε.

«Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί»

Σχολιάζοντας την πρόσφατη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τους χειρισμούς της αστυνομίας, που έχουν ξεσηκώσει πάνδημη οργή και τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός «σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Παραδέχθηκε ότι περιστατικά όπως αυτό αμαυρώνουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα αν χρειαστεί».

Πρόσθεσε δε, ότι «οι ένστολοι πρέπει να επεμβαίνουν σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, αλλά πρέπει να έχουν και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους».

«Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής»

«Εδώ και 50 χρόνια η ΝΔ βαδίζει δίπλα δίπλα με την πατρίδα. Μοιραστήκαμε όχι μόνο τα καλά, αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της περιόδου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «στη μεταπολίτευση δεν ολοκληρώθηκαν τελικά μεγάλες μεταρρυθμίσεις τεράστιας σημασίας. Ένα σύνολο αδυναμιών που έγιναν μεγάλο φρένο».

Για να προσθέσει πως «αυτές τις παθογένειες καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας. Ξέρουμε ότι είναι έργο δύσκολο. Πάντα γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Όμως δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής».

«Πολύ περισσότερο τώρα», σημείωσε, «που η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς. Η εθνική οικονομία βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα, οι εξαγωγές αυξάνονται. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα, τον εκσυγχρονισμό τον πλαισιώνουν και αλλαγές για μια πιο ευέλικτη ευρωπαϊκή πολιτική».

Όπως είπε, μάλιστα, «πετυχαίνουμε να εξαπλωθεί η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Τα κέρδη των φοροφυγάδων θα γίνονται επιτέλους κοινωνικό έργο».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην παιδεία και της υγεία, τονίζοντας ότι «επιτέλους γίνεται πράξη η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», ενώ προσέθεσε πως «ανάλογα δύσκολη είναι και η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στην υγεία».

«Ανακαινίζονται δεκάδες νοσοκομεία, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις επεκτείνονται παντού, έχει αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, αυξήθηκαν και οι μισθοί σημαντικά», υποστήριξε.

«Μήνυμα στις 9 Ιουνίου ότι θέλουμε να μείνουμε σε τροχιά ανάπτυξης»

Υπογράμμισε ότι πρέπει να στελεί μήνυμα στις ευρωεκλογές πως «οι Έλληνες θέλουν να μείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, όπως επέλεξαν πριν από εννέα μήνες», διαμηνύοντας πως δεν είναι καιρός για «πειραματισμούς».

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένοι», προσέθεσε, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση σχεδιάζει κλίμα τοξικότητας» και κάνοντας λόγο για έναν «εισαγόμενο» αρχηγό, εννοώντας τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο