Το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του Mega…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα Δευτέρα θα συζητηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων η αίτηση του Mega (THΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ) για την προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της. Με την αναμενόμενη θετική απόφαση του διαστηρίου θα γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στον σταθμό.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιβεβαιωθεί δικαστικά και το πέρασμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ (αλλά και του 22,3% των μετοχών του Mega που ελέγχει).

Με την απόφαση αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για τη συνεννόηση των τριών μετόχων (Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη), για τη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού και για τον ορισμό διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπησή του.

Οι μέτοχοι πρέπει να συμφωνήσουν στη νέα φυσιογνωμία του σταθμού, στο ύψος των κεφαλαίων που θα επενδύσουν για το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καθώς και στο μοντέλο του ενημερωτικού τομέα.

Και, βέβαια, θα περιμένουν από τις τράπεζες να εγκρίνουν το σχέδιο της Grand Thornton και να ορίσουν το ποσό (εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στα 20 με 25 εκατομ ευρώ), το οποίο θεωρούν ως αναγκαίο για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Αυτό το τελευταίο, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες δεν θα περιμένουν να πωληθεί και το υπόλοιπο 13,1% των μετοχών του Mega, το οποίο είχε απομείνει στον Φώτη Μπόμπολα μετά την πώληση του 19,63% στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Αν περιμένουν να πλειστηριαστούν τα περιουσιακά στοιχεία του Πήγασου είναι φανερό ότι οι εξελίξεις στο κανάλι θα καθυστερήσουν.

Βέβαια, νομικοί επισημαίνουν πως αν οι τράπεζες επιτρέψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου πριν εκπλειστηριαστεί το ποσοστό που κατέχει ο Πήγασος, ουσιαστικά θα μηδενιστεί το 13% που κατέχει. Άρα, θα χαθεί για τις τράπεζες ένα οικονομικό άσετ…

ΥΓ Πριν από δυο εβδομάδες οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν έναν μισθό από τους συνολικά έντεκα που τους οφείλονται, με χρήματα από Βαρδινογιάννη και Σαββίδη. Όταν πάρει στα χέρια του τις μετοχές του ΔΟΛ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα συμβάλει και ο ίδιος στην καταβολή των δεδουλευμένων. Προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, διότι νομικά δεν είναι (ακόμη) μέτοχος του Μega.

aixmi.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • MEGA

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο