Έρχεται η Βίβιαν Ρέντινγκ για το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση

Την πρώτη εκδήλωση του πραγματοποίησε το νεοσύστατο Ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών ( EUW) στην χώρα μας, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με την κοπή της πίτας της οργάνωσης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της EUWστην Αθήνα, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον κοινωνικό στίβο.

           Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για το 2017 με την Πρόεδρο της Ένωσης Αφροδίτη Μπλέτα να ενημερώνει τα μέλη του για την διοργάνωση της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, με καλεσμένη την Ευρωβουλευτή του Λουξεμβούργου και τέως επίτροπο, για τρείς φορές, Βιβιάν Ρέντινγκ.

          Η πρόεδρος της EUW, που είναι και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου της Ένωσης, Κα Αφροδίτη Μπλέτα μετά το πέρας του ΔΣ και πριν την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που η ίδια και μια ομάδα γυναικών έλαβαν για την ίδρυση του Ελληνικού Παραρτήματος. Συγκεκριμένα η κα Μπλέτα ανέφερε «Η EUW δημιουργήθηκε εδώ και 65 χρόνια απο ευρωπαίες γυναίκες πολιτικούς για να στηρίξει μια Ευρώπη που παράπαιε μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους. Στην Ελλάδα έως τώρα λειτουργούσε άτυπα αλλά οι προκλήσεις των καιρών επέβαλαν τη δημιουργία ενός στιβαρού φορέα που θα σταθεί υπεύθυνα απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας και θα καταθέτει προτάσεις ή θα προτείνει λύσεις που θα επηρεάζουν θετικά το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τις γυναίκες της χώρας μας. Η EUW δεν είναι μια ακόμη γυναικεία οργάνωση αλλά ένας φορέας με πολιτική και επιστημονική άποψη σε όλα τα προβλήματα που αφορούν στις γυναίκες ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο

        Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών συμμετέχουν ως Αντιπρόεδροι η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ και Νομικός Εύη Τατούλη, η Λάουρα-Μαρία Αλιπράντη, Κοινωνιολόγος / Εμπειρογνώμων, Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς και η Ευανθία Κουλουριώτη, Επιχειρηματίας, Υπεύθυνη Επιτροπών.

              Γενική Γραμματεύς της Ένωσης είναι η Ελένη Ζέπου-Χαρλαύτη, Δικηγόρος- Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης/Ψυχικού, Ειδική Γραμματεύς είναι η Κωνσταντίνα Οικονόμου, Δικηγόρος, Ταμίας είναι η Ελένη Πλαβούκου, Δημοσιογράφος, Άλφα TV και Μέλη: Ηλέκτρα Χριστοδούλου, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού, Κωνσταντίνα Παπασιδέρη, Συνταξιούχος, Βίλκυ Αντωνιάδου, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Θεσσαλονίκης, Σήλια Παπαθανασοπούλου- Λυκιαρδοπούλου, Διερμηνέας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών

           Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών ως φορέας αφορά στην γυναικεία αντίληψη της πολιτικής στη βάση της ελευθερίας, της φιλίας και της ενότητας. Αφορά στη μεγάλη πολιτική ισχύ που οι Ευρωπαίες γυναίκες μοιράζονται στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αφορά στην προσέγγιση για μια νοικοκυρεμένη, ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη χωρίς διαχωρισμούς.

                Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών είναι συνδεδεμένη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ενώ έχει συμβουλευτικό καθεστώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Συμβάλλει, επίσης, στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω  και των εθνικών βουλευτών και Ευρωβουλευτών του τμήματος Γυναικών του ΕΛΚ με το οποίο συνεργάζεται στενά και έχουν δημιουργήσει μαζί την «Ομοσπονδία Γυναικών Ευρώπης -EWA».

                 Μέσα από έξι επιτροπές η EUW, κάνει ερευνητικό έργο σε θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας και τα αποτελέσματα των μελετών αυτών τροφοδοτούν διάφορους εθνικούς και διεθνείς φορείς με τα πορίσματα τους. Οι Επιτροπές αυτές και οι επικεφαλής τους στην Ελλάδα είναι :

Επιτροπή Διεθνούς Πολιτικής: Αλίκη Σπανδάγου, Δικηγόρος, Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό γραφείο σημάτων στο Alicante,

Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης: Εύη Τατούλη, Νομικός -Πολιτευτής Αρκαδίας,

Επιτροπή Παιδείας και Απασχόλησης: Χρύσα Ζάχου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας

Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Ζωή Ράπτη Δικηγόρος- Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ΝΔ,

Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελένη Ζέπου-Χαρλαύτη, Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού

Europe Alive 65+: Ηλέκτρα Χριστοδούλου, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού

Και τρείς αμιγώς ελληνικές επιτροπές:

Επιτροπή Εθελοντισμού και Νεότητας: Αλίντα Παπασίνου-Μπλέτα, Καθηγήτρια Μπαλέτου/ Φιλόλογος

Επιτροπή Πολιτισμού: Ελένη Δουνδουλάκη, Θεατρολόγος, Αναπληρώτης γραμματέας σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ΝΔ

Επιτροπή για τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης: Όλγα Παυλίδου-Κουτρουμπή,Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Αναπληρώτης γραμματέας γυναικείων θεμάτων ΝΔ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο