Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τα προβλήματα των μηχανικών ζητά το ΤΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τα προβλήματα των μηχανικών λόγω του νέου ασφαλιστικού ζητά το ΤΕΕ – Επιστολή Στασινού προς Πετρόπουλο…

Τα τεράστια προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει στους μηχανικούς και στον τεχνικό κόσμο της χώρας η εφαρμογή του Ν. 4387/2016 για το Ασφαλιστικό, οι εφαρμοστικές Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι και η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης επιδεινώνονται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Για αυτόν τον λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έκανε νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας με συγκεκριμένα αιτήματα, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Γιώργος Στασινός απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών και σχετικής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΔΕ ΤΕΕ μαζί του, με την οποία τίθενται γραπτώς και επιτακτικά τα ζωτικά και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 100 χιλιάδες και πλέον μηχανικοί.

Στην επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού και της κυβέρνησης για:

· Ανάκληση της διαδικασίας της αποστολής στο ΚΕΑΟ όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών Μηχανικών, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, είτε βρίσκονται, είτε δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
· Ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για δέσμευση από τις ΔΟΥ των περιουσιακών στοιχείων ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ.
· Μη υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από Μηχανικούς που δεν έχουν ενεργά «φορολογικά Βιβλία».
· Λειτουργία της εγγυοδοσίας από το ΤΜΕΔΕ αντίστοιχη της εγγυοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ.
· Πάγωμα των παλαιότερων ασφαλιστικών οφειλών προς το ΤΣΜΕΔΕ, δικαίωμα για ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών των Μηχανικών από παλαιές ασφαλιστικές εισφορές σε 100 άτοκες δόσεις.
· Αύξηση του ορίου οφειλών για να βγει κάποιος/α σε σύνταξη, από τις 15.000,00 € στις 25.000,00 €. Να δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα στον ασφαλισμένο (με αίτησή του) να διαγράφει την οφειλή του (με αντίστοιχη απώλεια ασφαλιστικού χρόνου).
· Επίλυση του ζητήματος που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη επιβολή αναδρομικών εισφορών από το 2011 σε μισθωτούς Μηχανικούς, πολλοί από τους οποίους μπορεί να είναι άνεργοι σήμερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο