ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ: "Στείλτε την έρευνα για τα καύσιμα στον εισαγγελέα..."

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ: “Στείλτε την έρευνα για τα καύσιμα στον εισαγγελέα…”

Να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα της έρευνας για τις ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) η οποία δηλώνει ωστόσο ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα και την σκοπιμότητα της έρευνας.

Η ΠΟΠΕΚ θέτει μεταξύ άλλων τα ερωτήματα πώς επελέγη το δείγμα της έρευνας, αν οι εταιρίες κατήγγειλαν τις συμβάσεις συνεργασίας με τα πρατήρια που διαπιστώθηκε ότι παρέδιδαν λιγότερο καύσιμο και αν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι αποδέκτης των στοιχείων του συστήματος εισροών-εκροών, έχει σχετικά στοιχεία παραβατικότητας σε ανάλογο ποσοστό με την διεξαχθείσα έρευνα, και πώς τα αντιμετωπίζει.

Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αναφέρει ότι οι παραβάτες, ιδίως οι κατά συρροή πρέπει να τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις και πλήρη αποκλεισμό από την αγορά, ενώ θέτει το ερώτημα αν οι παραβάσεις γνωστοποιήθηκαν στις ελεγκτικές αρχές. Τονίζει τέλος ότι ενώ το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων έχει εισάγει τα συστήματα εισροών – εκροών, όλα τα άλλα επίπεδα μένουν χωρίς συστήματα ελέγχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο