Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. -Απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

Όσον αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ήδη αυτή έχει ανέλθει στο 104% – 105% του στόχου για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όσο και στις 18 Οκτωβρίου, θα συζητηθούν οι τρόποι για το πώς θα συνεχιστεί παράλληλα με την διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κομμάτι του ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει κάθε συμφέρον να ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση σχετικά με το ζήτημα του χρέους.

Όπως δε ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων».

aftodioikisi.gr

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προειδοποίηση της Αστυνομίας για νέα απόπειρα phishing

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία για...

Η Διώρυγα Κορίνθου ανοίγει νέο κεφάλαιο με έμφαση στον τουρισμό

Νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση για τη Διώρυγα της Κορίνθου δρομολογεί...

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ για την Έλενα Ακρίτα: «Αλλεργία στην κριτική και τη Δημοκρατία»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η απόφαση της Νέας...

Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή (28/08) σε περιοχές της Γορτυνίας

Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026 σε περιοχές του Δήμου Γορτυνίας, λόγω εργασιών συντήρησης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ