Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. -Απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

Όσον αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ήδη αυτή έχει ανέλθει στο 104% – 105% του στόχου για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όσο και στις 18 Οκτωβρίου, θα συζητηθούν οι τρόποι για το πώς θα συνεχιστεί παράλληλα με την διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κομμάτι του ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει κάθε συμφέρον να ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση σχετικά με το ζήτημα του χρέους.

Όπως δε ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων».

aftodioikisi.gr

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Παράταση έως την άνοιξη για τον δρόμο του Πανεπιστημίου – Σε αναμονή η ασφαλτόστρωση

Στο έργο κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις...

400.000 ευρώ για την αποκατάσταση και επανάχρηση του Μουσείου Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι

Την έκδοση πρόσκλησης χρηματοδότησης, ύψους 400.000 ευρώ, από την...
00:09:49

Ασφαλτοστρώσεις και έργα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης με χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ

Χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δίκαιης...

Στην Καλαμάτα από αύριο το Συνέδριο της ΚΕΔΕ – Παρουσία και ομιλία Μητσοτάκη

Στην Καλαμάτα μεταφέρεται από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ο διάλογος για τα ζητήματα και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε…