Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. -Απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει η «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου.

Όσον αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ήδη αυτή έχει ανέλθει στο 104% – 105% του στόχου για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όσο και στις 18 Οκτωβρίου, θα συζητηθούν οι τρόποι για το πώς θα συνεχιστεί παράλληλα με την διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κομμάτι του ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει κάθε συμφέρον να ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση σχετικά με το ζήτημα του χρέους.

Όπως δε ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων».

aftodioikisi.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Κυριακή 28 Ιουνίου

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την Κυριακή 28/06/2026, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία 4) Σύμφωνα με την αριθ. 164885/20-05-2026 απόφαση κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας [ΑΔΑ ΨΔΒΡ7Λ1-Π29] απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Τρίπολης

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Τρίπολης ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Μαρία Φράγκου. 

Καμπύλης: Ευχαριστούμε θερμά του Υπουργούς που είναι πάντα δίπλα μας και υποστηρίζουν τα αιτήματα μας

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας – Στο επίκεντρο οι διεκδικήσεις έργων, το Δημαρχείο και η αποκατάσταση του λιμένα Παραλίου Άστρους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ