ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΥπογραφές πολιτών για τη μη εξαγορά δανείων από funds - Πόσες συγκεντρώθηκαν;

Υπογραφές πολιτών για τη μη εξαγορά δανείων από funds – Πόσες συγκεντρώθηκαν;

Τους 100.000 πλησιάζουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν υπογράψει ψήφισμα στο Avaaz με το οποίο ζητούν να νομοθετηθεί το δικαίωμα προτεραιότητας των δανειοληπτών να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στις τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds.

Μέσα σε 24 ώρες, 4.000 προσωπικά μηνύματα εστάλησαν μέσω email από πολίτες στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους ζητήσουν να καταθέσουν τροπολογία στο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες.

Μερικά από τα μηνύματα που έλαβαν:

«Η τετράχρονη κόρη μου με κοιτάζει στα μάτια και βιώνω απίστευτα συναισθήματα αναλογιζόμενη πώς θα τα καταφέρω να της προσφέρω μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ήδη στερήθηκε ένα δυνητικό αδερφάκι γιατί αδυνατούμε να μεγαλώσουμε δεύτερο παιδί υπό το βάρος της τεράστιας επιδείνωσης του προϋπολογισμού μας. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον το σπίτι που γεννήθηκε και μεγαλώνει. Σας παρακαλώ να καταθέσετε την τροπολογία για τα funds.» Γιασεμή

«Είμαι στα όρια της κατάθλιψης. Η οικογένειά μου δίνει καθημερινά αγώνα για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Και είναι να τρελαίνεσαι όταν ξέρεις πως το στεγαστικό σου μπορεί να πουληθεί σε ένα αρπακτικό στο 20% της αξίας του, χωρίς να μας δίνεται πρώτα το αυτονόητο δικαίωμα να το αποπληρώσουμε εμείς.» Στέλιος

«Σαν ψηφοφόρος, σαν Έλληνας πολίτης, δεν σας καλώ απλά, αλλά σας εκλιπαρώ να μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για τα ‘κόκκινα δάνεια’ εάν δεν περιέχει αυτό το δικαίωμα. Ακούστε τις φωνές των χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.» Σάββας

Η ψηφοφορία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από τη Αριάδνη Νούκα, δικηγόρο και μέλος του κινήματος Avaaz, και η στήριξη των πολιτών κορυφώθηκε μετά την πρόσφατη γραπτή απάντηση της Κομισιόν στην κα Νούκα, την οποία και αποκάλυψε η εφημερίδα “Αγορά”.

Το κείμενο του ψηφίσματος που υπογράφουν οι πολίτες: Προς τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Βουλευτές: «Ως πολίτες, σας καλούμε προστατεύστε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας από τα ξένα funds και να περάσετε άμεσα νόμο που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πρώτα το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ξεχρεώσουμε τα δάνειά μας στην κουρεμένη τιμή που θα τα αγόραζαν τα funds. Αυτή είναι μια ευκαιρία να βάλετε τους Έλληνες πολίτες πάνω από τα συμφέροντα των αρπακτικών κερδοσκόπων.»

Σύνδεσμος live ψηφοφορίας: https://avaaz.org/el/vulture_funds_greece/?pr

Το κείμενο της τροπολογίας: https://avaazimages.avaaz.org/TropologiaFunds.pdf

Σημειώνεται ότι το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών στον κόσμο, με 44.000.000 εγγεγραμμένα μέλη παγκοσμίως και 1.000.000 στην Ελλάδα.

enikos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο