Η Ελληνική Αστυνομία δίνει το δικό της “παρών” στο θέμα της προστασίας των ζώων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 9μηνο του 2016 σχηματίσθηκαν πάνω από (940) δικογραφίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και συνελήφθηκαν (156) άτομα…

Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές..

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας περιστατικά που σχετίζονται με την προστασία των ζώων, συμμετέχοντας στη γενικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, το 9μηνο του 2016, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν (156) άτομα για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, κατηγορήθηκαν αλλά (553) και σχηματίστηκαν περισσότερες από (940) δικογραφίες για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να διαχειριστούν (1.060) καταγγελίες και επελήφθησαν σε (1.000).

Τα προηγούμενα χρόνια (2014, 2015) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν τις παρακάτω υποθέσεις:

aazz11

Σημειώνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή ζώων τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, ενώ παράλληλα βεβαιώνονται αυτοτελώς διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εγκύκλιων διαταγών, έχουν δοθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς.

Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.

Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι σημαντικό η προστασία τους να γίνει συνείδηση όλων μας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποκλήθηκε στο μεγαλείο της Μάνης

Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τη βροχή να...

Κώστας Τζιούμης: Απόλυτη δικαίωση για τον Δήμο Τρίπολης Ο Ανδριάντας του Κολοκοτρώνη θα συντηρηθεί και θα επιστρέψει στη θέση του

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στο νέο Δημαρχείο, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τη συντήρηση του ανδριάντα του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πλατεία Άρεως.Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε ομόφωνα πως ο ανδριάντας και το βάθρο του δεν χαρακτηρίζονται ως νεώτερο μνημείο. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ