ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΧαμογελάστε... είναι μεταδοτικό!

Χαμογελάστε… είναι μεταδοτικό!

Η επιστήμη έχει επιβεβαιώνει περίτρανα την παραπάνω φράση, καθώς όπως όλα δείχνουν το χαμόγελο… κάνει καλό στην υγεία μας!

Το χαμόγελο είναι ένα “όπλο” στη φαρέτρα μας για να βγαίνουμε νικητές στη μάχη με την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Πως θεσπίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου…

Ήταν ένα τόσο απλό πράγμα: ένας κύκλος με δυο τελείες και μια καμπύλη γραμμή :). Πού να φανταζόταν ο Harvey Ball πως όταν σχεδίασε αυτό το απλό πράγμα, είχε μόλις δημιουργήσει ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα στην ιστορία του πλανήτη.

Το χαμόγελο του Harvey Ball εξαπλώθηκε παντού, από γκράφιτι στον δρόμο μέχρι και στη σύγχρονη τεχνολογία των emojis και emoticons. Ο Harvey εξέφρασε αργότερα την ανησυχία του ότι η ξεκάθαρη εμπορευματοποίηση του συμβόλου που δημιούργησε θα το απομάκρυνε από την αρχική του πρόθεση και το νόημά της.

Ήταν μέσα από αυτή την ανησυχία του, η ιδέα να επινοήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, μια ημέρα αφιερωμένη στην εξάπλωση της απλής χαράς και αγάπης σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη γεωγραφική τοποθεσία.

– Αν όχι σήμερα λοιπόν, τότε ποια είναι η κατάλληλη μέρα για να χαρίσετε απλόχερα ένα χαμόγελο;

Μετάβαση στο περιεχόμενο