Αναγόρευση του κ. Nicholas Greenwood Onuf στις σε επίτιμο καθηγητή του ΠαΠελ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής Παντελής Σκλιάς σας προσκαλούν στην Τελετή Αναγόρευσης του κ. Nicholas Greenwood Onuf, Ομότιμου Καθηγητή του Florida International University και Fulbright Επισκέπτη Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Florida International University και Fulbright Επισκέπτης Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Nicholas Greenwood Onuf, αναγορεύεται σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη).

Σύντομο βιογραφικό του Nicholas Greenwood Onuf

Ο Nicholas G. Onuf είναι Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Florida International University και Fulbright Scholar στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Γεννήθηκε το 1941 στις ΗΠΑ και σπούδασε στα πανεπιστήμια Johns Hopkins και Yale. Κατά τη διάρκεια της διακεκριμένης ακαδημαϊκής του καριέρας δίδαξε σε διεθνώς καταξιωμένα πανεπιστήμια όπως το Georgetown University, το American University της Washington D.C. και το International University of Florida.

Ο Onuf έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη μελέτη των Διεθνών Σχέσεων και θεωρείται ως ένας από τους πνευματικούς πατέρες και θεμελιωτές της Κονστρουκτιβιστικής θεώρησης των Διεθνών Σχέσεων. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι Neumann και Wæver (The Future of InternationalRelations: Masters in the Making?, 1997) τον κατατάσσουν στους δώδεκα σημαντικότερους θεωρητικούς των Διεθνών Σχέσεων της εποχής μας, ενώ οι Griffiths, Roach & Solomon (Fifty KeyThinkers in International Relations, 2nd ed, 2009) τον συγκαταλέγουν στους 50 σημαντικότερους σύγχρονους διανοούμενους των Διεθνών Σχέσεων.

Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα βιβλία: World of Our Making (1989), Federal Union, Modern World (with Peter Onuf, 1993); The Republican Legacy in International Thought (1998), Nations, Markets, and War (with Peter Onuf, 2006), International Legal Theory (2008) και Making Sense, Making Worlds (2013).

Ημερομηνία / Ώρα: 12:00, 31/05/2016

Τοποθεσία / Χώρος: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, Κόρινθος, 20132

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο