Δείτε ζωντανά τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Εντοπισμός και τρόποι διαφυγής παραβιαστικών συμπεριφορών εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. με ομιλητές, εκτός των άλλων, φορείς του Πανεπιστημίου, στην οποία να παρουσιαστεί με σαφή τρόπο σε ποιες ενέργειες έχει τη δυνατότητα να προβεί κάποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας εφ’ όσον υποστεί παρενοχλητική/κακοποιητική συμπεριφορά, καθώς και ποια ειδικά θεσμικά όργανα λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με ποιες αρμοδιότητες.

Η σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές της  συζήτησης:

Είμαστε μία νεοσύστατη φοιτητική ένωση που στόχο έχει την διαφύλαξη της ισότητας και την προστασία των έμφυλων σχέσεων εντός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ονομαζόμαστε ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ και ως έμβλημα έχουμε έναν μονόκερο, ορμώμεν@ από τον ίππο που κοσμεί το έμβλημα του Πανεπιστημίου μας.

Μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστηκαν φοιτήτριες του τμήματός μας, μια ιστορία που τρέχει έναν χρόνο τώρα και καταφέρουμε, επιτέλους, να βγάλουμε στην επιφάνεια, αντιληφθήκαμε όλ@ μας ότι μια τέτοια ομάδα είναι πολύ σημαντικό να δείχνει δυναμικά την παρουσία της. Πόσο μάλλον δε, όταν μιλάμε για ένα επαρχιακό τμήμα, όπου πολύ συχνά μένει στην αφάνεια.

Η έλλειψη γνώσης από πλευράς των φοιτητριών και φοιτητών για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων με την ταυτόχρονη απουσία ασφαλούς θεσμικού πλαισίου επέσπευσε την ανάγκη να δημιουργηθεί η ένωση αυτή. Στόχος μας, λοιπόν, είναι μέσα από μία σειρά δράσεων και ενεργειών έμπρακτης υποστήριξης, να καλλιεργήσουμε κλίμα ασφάλειας και προστασίας για όποι@ το έχει ανάγκη.

Έτσι, ως πρώτη δημόσια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση διοργανώσαμε μία ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. με ομιλητές, εκτός των άλλων, φορείς του Πανεπιστημίου, στην οποία να παρουσιαστεί με σαφή τρόπο σε ποιες ενέργειες έχει τη δυνατότητα να προβεί κάποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας εφ’ όσον υποστεί παρενοχλητική/κακοποιητική συμπεριφορά, καθώς και ποια ειδικά θεσμικά όργανα λειτουργούν στο Πανεπιστήμιό μας και με ποιες αρμοδιότητες.

Οι ομιλιτές και ομιλίτριες θα συμβάλουν με την επιστημονική τους εξειδίκευση στην ευόδωση τέτοιων προσπαθειών, σε συνδυασμό με την ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιείται με τα άτομα που θα παρακολουθούν.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Φylis AUTh που παραχωρεί τη διαδικτυακή της πλατφόρμα, καθώς και την τεχνογνωσία της, την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά της στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλ@ μας με το τέρας της πατριαρχίας, πλέον και στο πανεπιστήμιό μας.

Ομιλίτ.ρι.ες:

Δέσποινα Καρακατσάνη καθηγήτρια και πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μιχάλης Φεφές Καθηγητής και Συνήγορος του Φοιτητή

Μάνια Αλεξάκη Κοινωνική Λειτουργός από την ομάδα WeCare

Αλέξανδρος Ευκλείδης Καθηγητής

Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις του κοινού θα γίνονται είτε από τα σχόλια που θα υπάρχουν σε ζωντανό χρόνο είτε μετά τη συμπλήρωση της εξής φόρμας https://forms.gle/KEhsZNUKafx9Y8ha6

Event fb: https://fb.me/e/2nES34nu7

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=0k0VKVqSXSw

Η ένωση για το Φύλο και την Ισότητα,

ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο