Ξεχωριστή εμπειρία η διαδραστική Έκθεση του CERN «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» που παρουσιάσθηκε στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια ξεχωριστή εμπειρία προσέφερε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς η διαδραστική Έκθεση του CERN «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» που παρουσιάστηκε στην Τρίπολη.

Η Έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Δήμο Τριπόλεως κι έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να ενημερωθεί για το μεγάλο πείραμα που γίνεται στους επιταχυντές. Οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βαδίσουν σε μια αναπαράσταση του τούνελ του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων LHC και να πληροφορηθούν διαδραστικά τι γίνεται στα μεγάλα πειράματα του αιώνα που δίνουν απάντηση σε ερωτήματα της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Φοιτητές αλλά και καθηγητές ξενάγησαν τον κόσμο, από 4 έως 12 Οκτώβρη 2015, στο μαγικό κόσμο της Επιστήμης, ενώ μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στη διαδραστική Έκθεση. Την Έκθεση είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν 20 σχολικές μονάδες και περισσότεροι από 500 μαθητές από κάθε νομό της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης του CERN στην Τρίπολη θέλουν να ευχαριστήσουν τους δεκάδες εθελοντές που συνέβαλαν με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της έκθεσης:
• τους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας που συμμετείχαν ως ξεναγοί στην έκθεση και εμπλούτισαν με μοναδικό τρόπο τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της Έκθεσης,
• τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που συμμετείχαν στο οργανωτικό μέρος της Έκθεσης αλλά και αυτούς που ως ξεναγοί υποστήριξαν τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, εργάστηκαν με προθυμία και με την παρουσία και την προσφορά τους διαφήμισαν με πολύ θετικό τρόπο το Πανεπιστήμιο.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποσπάσαμε ήταν πάρα πολλά και από πολλές πλευρές για τους εθελοντές μας.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά για την υποστήριξή τους:
• τον Δήμαρχο Τρίπολης και το προσωπικό στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο Τρίπολης,
• τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,
• τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για την Έκθεση, ευελπιστούμε να την φιλοξενήσουμε ξανά σύντομα.

 

Σχετικά άρθρα: 

Τα εγκαίνια της έκθεσης του CERN στην Τρίπολη (vid, pics)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο