ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΣύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την ΕΥΔΕΠ

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την ΕΥΔΕΠ

Σε σύσκεψη με την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προήδρευσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή και τριων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι ανάγκη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 να αποφευχθούν τα αρνητικά σημεία που επισημάνθηκαν στην προηγούμενη -στα οποία περιέλαβε τα ζητήματα σχετικά με την τεχνική βοήθεια, την πρόοδο των ΟΧΕ και των σχεδίων ΒΑΑ, την μικρή απορρόφηση των πιστώσεων για κοινωνικού χαρακτήρα έργα και δράσεις, αλλά και την ένταξη στο ΠΕΠ μη ώριμων μελετητικά έργων:

“Ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν στη νέα προγραμματική περίοδο” τόνισε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ισχυρή τεχνική βοήθεια -και προς τους δικαιούχους-, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα στο θέμα των ΟΧΕ και στις ΒΑΑ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι κρίσιμο στις πρώτες τροποποιήσεις του ΠΕΠ 2021 – 2027 να ενισχυθεί ο κωδικός για τα οδικά έργα, δεδομένου -όπως είπε- ότι” η υφιστάμενη πίστωση είναι πολύ μικρή καθώς προβλέπονται μόλις 30.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό”.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο