troupis 728x90

WebBanner 728x90 Final New

Στοιχεία από την έρευνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ των επισκεπτών της Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα

Ιανουαρίου 21, 2023
“Ο τουρισμός του αύριο είναι διαφορετικός από τον σημερινό και τον χθεσινό, καθώς έχει ως πυλώνες την ανθρώπινη σχέση, τον πολιτισμό, την ποιότητα, το περιβάλλον, την γαστρονομία.

Αυτός είναι ο νέος τουρισμός και για αυτόν πρέπει να σχεδιάσουμε, αυτόν πρέπει να υπηρετήσουμε”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του -το βράδυ σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα-, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Στην εν λόγω εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο “Pharae Palace” στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα την προσπάθεια που καταβάλλεται από την περιφερειακή Αρχή προκειμένου να συγκεντρώσει πρωτογενή στοιχεία -τόσο για την επισκεψιμότητα, όσο και για τα διάφορα προβλήματα που επισημαίνουν οι επισκέπτες- ώστε να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση αφ’ ενός της πιο αποτελεσματικής προβολής της περιοχής μας, και αφ’ ετέρου της επίλυσης των όποιων ζητημάτων αναδεικνύονται.

“Δεν υπήρχαν ώς τώρα στατιστικά και ποιοτικά στοιχεία για τους επισκέπτες της περιοχής μας, παρά μόνο μία γενική εικόνα ανά την επικράτεια με βάση στοιχεία που αντλούνταν στον αερολιμένα Αθηνών” δήλωσε, ειδικότερα, ο Π. Νίκας για να τονίσει στη συνέχεια ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η περιφερειακή Αρχή προχώρησε στην δημιουργία των περιπτέρων τουριστικής πληροφόρησης – infokiosk σε 5 περιοχές της Πελοποννήσου, στον Ισθμό της Κορίνθου, στο Ναύπλιο, στην Σπάρτη, στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας ¨Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” και πρόσφατα στο Λεωνίδιο.

“Τα περίπτερα αυτά, στελεχωμένα με επιστημονικό προσωπικό, πέρα από το να λειτουργούν ως γραφεία πληροφόρησης των επισκεπτών μας, προβάλλουν επίσης το ανθρώπινο στοιχείο και τη διάθεση φιλοξενίας στην περιοχή μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το προσωπικό που τα στελεχώνει.

Ο Π. Νίκας, παράλληλα, υπογράμμισε το συγκριτικό πλεονέκτημα που αποτελεί για τη Μεσσηνία, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο διεθνής αερολιμένας Καλαμάτας, ευχαριστώντας για τον αγώνα και την προσπάθειά τους, τόσο τους απελθόντες όσο και τη νυν αερολιμενάρχη, για να επισημάνει παράλληλα ότι δεν δικαιολογείται η πολιτεία που καθυστέρησε για δεκαετίες την αναβάθμισή του -“πλέον, έστω και καθυστερημένα, αναβαθμίζεται και αυτό είναι καλό” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει, συνδράμει και στηρίζει την διοίκηση του αερολιμένα.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της προωθεί έργα στη Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων τρία μουσεία, της Χώρας, το νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και το Εκκλησιαστικό μουσείο στην Καλαμάτα, ενώ προχωρεί και στην ανακατασκευή σειράς βυζαντινών εκκλησιών. Επιπλέον αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του δρόμου της Μάνης, του δρόμου προς Κορώνη, όπως και αυτού προς Μεθώνη, για να σημειώσει ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την παράκαμψη του Χαροκοπιού -έργο 13,5 εκ ευρώ- ενώ σε κοντινό χρόνο ξεκινά και το έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, προσθέτοντας ότι θετική εξέλιξη αποτελεί η μελέτη για τον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, αλλά και η προοπτική της επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρόντες στην αποψινή εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Καπέλιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Τάσος Σαρδέλης για θέματα ΕΠΑ και συντονισμού των αναπτυξιακών εταιρειών, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και Τριφυλίας Μαρία Παναγοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης Βαγγέλης Κατσουλέας, η αερολιμενάρχης Καλαμάτας Ακριβή Βλάχου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, εκπρόσωποι και στελέχη φορέων και συλλόγων του επιχειρηματικού, τουριστικού και επισιτιστικού τομέα καθώς και του εναλλακτικού τουρισμού στη Μεσσηνία, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

 

 

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μπορείτε να δείτε εδώ:

Στοιχεία από την έρευνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τελευταία τροποποίηση στις 21 Ιανουαρίου 2023 %11:%Ιαν

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3327 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr