“Οι πατρίδες χάνονται μόνο όταν λησμονιούνται” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας

“Οι πατρίδες χάνονται μόνο όταν λησμονιούνται” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο χαιρετισμό του -το βράδυ προχθές Κυριακή, 20 Νοεμβρίου- κατά την εκδήλωση με τίτλο “Μνημοσύνη” που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, με αφορμή τη φετινή θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η εκδήλωση αυτή, όπως και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου -με την αρωγή και την οικονομική της συνδρομή-, είναι εκδήλωση πόνου και θρήνου για τον χαμό ενός ελληνικού πολιτισμού χιλιετιών στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, για τους 1.500.000 ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, για “την μεγαλύτερη, μετά την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, καταστροφή του Ελληνισμού, την οποία ακολούθησε 50 χρόνια μετά η τραγωδία της Κύπρου”.

Ιδιαίτερα σημείωσε την θυσία πολλών νέων ανθρώπων στους πολεμικούς αγώνες της Ελλάδας, από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και τις άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε επίσης ο Π. Νίκας, μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τα μικρασιατικά σωματεία στην Κόρινθο και στη Νέα Κίο της Αργολίδας, ενώ όσον αφορά στην Καλαμάτα κάλεσε τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετονομασία σε Νέα Ιωνία του συνοικισμού στην περιοχή Κορδία.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Περιφέρειας προς τους μικρασιατικούς συλλόγους στην διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης για τις “αλησμόνητες πατρίδες”.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Ρούλα Μητράκου, ενώ παρέστησαν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.
Μετάβαση στο περιεχόμενο