“Η κυκλική οικονομία να γίνεται πράξη, να μην μένει στα λόγια” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε εκδήλωση του ΦοΔΣΑ, στην Τρίπολη

“Η κυκλική οικονομία δεν πρέπει να μένει στα λόγια και στις ημερίδες, αλλά να γίνει πράξη” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του κατά την επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Κυκλική οικονομία και διαχείριση απορριμμάτων” που με την υποστήριξη της Περιφέρειας διοργάνωσε ο ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης στην πιο πάνω εκδήλωση, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας, η Περιφέρεια δεν είναι σε καλό επίπεδο σε πολλούς τομείς που άπτονται της κυκλικής οικονομίας -όπως η ανακύκλωση απορριμμάτων, η διαχείριση μπάζων, κλαδεμάτων, φυτικής γης και πλαστικών από θερμοκήπια, αναφερόμενος ως προς το θέμα των πλαστικών στο πρόβλημα που καταγράφεται στην Τριφυλία.

Την παρόμοια, όχι καλή κατάσταση δηλαδή, επισήμανε ο Π. Νίκας όσον αφορά στους τριτοβάθμιους Βιολογικούς Καθαρισμούς, δηλώνοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι σχεδιασμός και κίνητρα -αλλά και πρόστιμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στο θέμα της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι τελεί εν κινδύνω από το γεγονός ότι “μεγάλοι δήμοι δεν πληρώνουν”, κάνοντας λόγο για “απουσία φερεγγυότητας”. Οπως είπε, η κατάσταση αυτή οδηγεί στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα παρακράτησης πόρων από τους οφειλέτες δήμους.

Ακόμα ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στην στάση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο έχει καθυστερήσει τουλάχιστον έναν χρόνο να ανταποκριθεί σε έγγραφα της Περιφέρειας αναφορικά με την μελέτη για την αποκατάσταση των δεκάδων χωματερών, “στις οποίες η κατάσταση είναι απαράδεκτη” όπως τόνισε ο περιφερειάρχης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο