Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη γ.σ. του “Διαζώματος”

Οκτωβρίου 04, 2022
Το σημαντικό και διαχρονικό έργο της αποκάλυψης και ανάδειξης της Αρχαίας Μεσσήνης από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στη γενική συνέλευση του “Διαζώματος”, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον αρχαιολόγο καθηγητή ως “ευεργέτη της Μεσσηνίας και της Ελλάδας”, τονίζοντας ο εν λόγω επιστήμονας “διαφήμισε και πρόβαλε την Αρχαία Μεσσήνη -και τη Μεσσηνία- στην Ελλάδα και στον κόσμο”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “ο Πέτρος Θέμελης κατόρθωσε ο χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης να μην είναι ένα μουσείο, αλλά να είναι ζωντανός, να χρησιμοποιείται και σήμερα σε ένα ονειρικό περιβάλλον” εκφράζοντας ευχαριστίες για την προσφορά του διακεκριμένου επιστήμονα.

Ακόμα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι οι στόχοι που έχει θέσει το “Διάζωμα” και ο αγώνας του Π. Θέμελη συμπλέουν, παρατηρώντας ότι αναμφίβολα διαπιστώνονται διαχρονικές ελλείψεις από την πλευρά των κρατικών φορέων, εξέφρασε δε ευχαριστίες προς τον ιδρυτή και πρόεδρο του “Διαζώματος” Σταύρο Μπένο, για την πρωτοποριακή, όπως χαρακτήρισε, δράση του εν λόγω φορέα.

Στον χαιρετισμό του, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επανέλαβε ορισμένες από τις ενέργειες της Περιφέρειας σε σχέση με την Αρχαία Μεσσήνη, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του δρόμου πρόσβασης στην εν λόγω περιοχή, αλλά και η δημιουργία νέου συνδετήριου δρόμου του αρχαιολογικού χώρου με τον αυτοκινητόδρομο -έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ-, καθώς και η προγραμματική σύμβαση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 4 Οκτωβρίου 2022 %08:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2483 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr