Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά σε περιβαλλοντικό πάρκο εκατέρωθεν της μετρικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικού πάρκου του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ως το Βέλο, η μελέτη του οποίου, είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Ενέργεια, εντάχθηκε στην δράση “Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτηριακό απόθεμα”– ID 16873.

Με σχετικό έγγραφό του, την Τετάρτη 10 Αυγούστου, το πιο πάνω υπουργείο, επιβεβαίωσε την ένταξη του εν λόγω έργου στη συγκεκριμένη δράση, η οποία υπάγεται στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος στα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, να αναβαθμίσει τον σε περιβαλλοντικό πάρκο» σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Ο στόχος του έργου, είναι η αναβάθμιση του χώρου της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με τη μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Το δίκτυο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργήσει μια πράξη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο