Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της Τάκας

Αυγούστου 04, 2022
Στην απελευθέρωση 200 φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρέστη χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του, σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία των προϋπολογισμών 325.000 ευρώ, έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, που έχει λειτουργήσει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά της λίμνης, έχει γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφάλεια του περιμετρικού δρόμου, για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών.

Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου, ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη, η στήριξη της Περιφέρειας, για τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή, με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

Παρέστησαν στη χθεσινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Τελευταία τροποποίηση στις 4 Αυγούστου 2022 %08:%Αυγ

logofootermedia