Περιφέρεια Πελοποννήσου «Η προστασία της «Φέτας» και της «Ελιάς Καλαμάτας» είναι αδιαπραγμάτευτη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Η προστασία της «Φέτας» και της «Ελιάς Καλαμάτας» είναι αδιαπραγμάτευτη»

Μετά τις εξελίξεις για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νότιας Αφρικής για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία και καλούμε την κυβέρνηση να κατοχυρώσει την ελληνικής παραγωγής φέτα, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με την ονομασία «φέτα» καθώς επίσης και το εξαιρετικό ΠΟΠ ελληνικό προϊόν με τη διεθνή αναγνώριση ΠΟΠ «ελιάς Καλαμάτας».

Πρόκειται για δύο προϊόντα εμβληματικά και απόλυτα ταυτισμένα με τη διατροφική παράδοση και την γαστρονομία της χώρας μας.

Τα δυο αυτά προϊόντα ΠΟΠ είναι βασικά για την παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελούν τις ναυαρχίδες των προϊόντων ΠΟΠ της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αι συνεπώς για την αγροτική και εθνική μας οικονομία. 

Στη παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία είναι σε εξέλιξη και η Διατλαντική Συμφωνία, η Συμφωνία με τη Νότια Αφρική αντί να προστατεύει την ελληνική φέτα ως ΠΟΠ προϊόν από τις απομιμήσεις που παράγονται σε εκτός ΕΕ χώρες, όπως ο Καναδάς και η νότια Αφρική, έρχεται να ενθαρρύνει την πρακτική αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο