Στρατηγάκος: πρόβλημα υποστελέχωσης στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννησου

Για έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνει λόγο με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και θεωρεί ακατανόητη την εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε Υπηρεσίες της Περιφέρειάς ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ηλίας Στρατηγάκος.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από καιρό παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των απαιτουμένων από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η συνταξιοδότηση μονίμου προσωπικού και η μη πρόσληψη εποχικού προσωπικού επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανταπόκριση τους, μετά και την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας στην Αχαΐα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρινόμενη στην επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού των βοοειδών της περιοχής της για την ΟΖΔ, παρήγγειλε ήδη και προμηθεύτηκε τα απαραίτητα εμβόλια, όμως παρά ταύτα, υφίσταται εξαιρετικά έντονο το πρόβλημα όπως περιγράφεται από τη ΔΑΟΚ Λακωνίας (επισυνάπτεται έγγραφο). Επίσης έντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα και στην Κορινθία καθώς και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου (επισυνάπτονται έγγραφα).

Επίσης τονίζεται, η ακατανόητη εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ακόμη και από την κατανομή θέσεων γεωτεχνικού προσωπικού από τον ΟΑΕΔ, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (έγγραφο Γ.Γ 26-1-2016 Α.Π.796/10308).

Παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί άμεσα λύση, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα Κτηνιατρικής κυρίως στη Λακωνία και την Κορινθία, αλλά και στο σύνολο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο