Πράσινο φως στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου «ανάβει» η κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πράσινο φως και στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου «ανάβει» η κυβέρνηση. Βάζει τέλος στο «μονοπώλιο» της ΤΕΡΝΑ που έχει επιλεγεί από την Περιφέρεια. Αποκαλυπτική επιστολή Φλαμπουράρη προς τους δήμους: «Επιλέξτε τη λύση που θέλετε».

 Ολόκληρη η επιστολή.

Επιστολή προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Με την εν λόγω επιστολή του ο κ. Φλαμπουράρης, ουσιαστικά, «ανάβει» το πράσινο φως στους δήμους που θέλουν να προχωρήσουν σε τοπική διαχείριση των απορριμμάτων και να απεμπλακούν από την λύση της περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά στη σύμπραξη με ιδιώτη, στην προκειμένη περίπτωση με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Πλέον, οι δήμοι που το προηγούμενο διάστημα έθεταν ζητήματα σε σχέση με τη λύση της περιφέρειας, μπορούν να προχωρήσουν σε τοπική διαχείριση, γλιτώνοντας από τους όρους που υπάρχουν στην σύμβαση του ιδιώτη και της περιφέρειας και θεωρούνται ασύμφοροι. Παράλληλα οι δήμοι που τελικά θα επιλέξουν την λύση ΣΔΙΤ θα πρέπει να εξηγήσουν στους δημότες τους το σκεπτικό της απόφασής τους και να αποδείξουν ότι αυτή υπηρετεί το συμφέρον κάθε περιοχής.  

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης: «Μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου θα ήθελαν να τονίζω τα εξής:  

Η διυπουργική επιτροπή συντονισμού μεγάλων έργων υποδομής αποδέχεται την πρόταση του ΔΣ του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για την ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων ως μεταβατικές και εν δυνάμει οριστικές.  

Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως ορίσετε, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ποιοι δήμοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης και να μας αναφέρετε ποιες τυχόν ποσότητες απορριμμάτων θα διοχετευθούν στην κεντρική λύση.  

Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, μετά από διαπραγμάτευση, κατάφερε να γίνουν αποδεκτά από τον προσωρινό ανάδοχο του ΣΔΙΤ η μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους το χρόνο, η αύξηση σε επτά των σταθμών μεταφόρτωσης καθώς και η ενεργειακή δωρεά στον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου ενός φωτοβολταικού σταθμού ισχύος 3 MW».  

Η επιστολή Φλαμπουράρη στον ΦοΔΣΑ:

επιστολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρνί, αρνάκι γάλακτος, κατσίκι; Πόσες θερμίδες έχουν; Τι λένε οι διατροφολόγοι;.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea Πολλοί είναι εκείνοι...

Δήμος Τρίπολης | Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων...

Πιθανές διακοπές ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο