Καμπόσος: “Εγώ και οι τέσσερις μεγάλοι δήμαρχοι της Πελοποννήσου δεν θα υπογράψουμε σκουπιδομνημόνια για 33 χρόνια” (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμη η χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ (συλλογικό όργανο των δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων) αναμενόταν να απαντήσει στο ερώτημα «τι θα γίνει με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο», την Περιφέρεια της χώρας όπου δεν υπάρχει καμία σχετική υποδομή και ειδικά στους δήμους της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/rS_k6UlJcNM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Η κατάσταση βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, καθώς τα απορρίμματα στους περισσότερους νομούς καταλήγουν είτε σε ΧΥΤΑ που έχουν φτάσει στα όριά τους –στην καλύτερη περίπτωση– ή στις περισσότερες των περιπτώσεων σε ΧΑΔΑ (χώρους ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων). Ταυτόχρονα, οι ημερομηνίες για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων μέσω κοινοτικών κονδυλίων σύντομα θα εκπνεύσουν.

Ο ΦΟΣΔΑ καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο σενάρια όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το πρώτο, το οποίο μάλιστα έως πριν από λίγους μήνες εθεωρείτο ότι θα εφαρμοζόταν, είναι η ανάθεση σε ιδιώτη της επένδυσης για τη διαχείριση μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το δεύτερο η δημιουργία μικρότερων αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων στην αρμοδιότητα των δήμων. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μια απόφαση που θα έπρεπε να βασίζεται σε καθαρά οικονομοτεχνικά στοιχεία, έχει καταλήξει σε μικροπολιτικό πόλεμο τόσο ανάμεσα στους δημάρχους διαφόρων περιοχών όσο και ανάμεσα σε δημάρχους και Περιφέρεια.
Πάντως, χθες ώς αργά το βράδυ, δεν υπήρξε απόφαση, καθώς οι δύο πλευρές διασταύρωναν τα ξίφη τους στο «και πέντε» για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου.

«Αν δεν μειωθεί η τιμή και δεν αλλάξουν τα δεδομένα, εγώ και οι τέσσερις μεγάλοι δήμαρχοι της Πελοποννήσου δεν θα υπογράψουμε σκουπιδομνημόνια για 33 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά  ο δήμαρχος Aργους, Δημήτρης Καμπόσος.

argolikeseidhseis.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο