Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εμβληματική η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο»

«Η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο το Νοέμβριο του 2016 θα αποτελέσει την εμβληματική αφετηρία επανεκκίνησης της προσπάθειάς της να ξεπεραστούν προβλήματα, φοβίες και προβληματικές πολιτικές για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση εργασίας στο Βερολίνο την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πρέπει να προσδιορίσει τους προγραμματικούς της στόχους και να αναλάβει κοινές δράσεις, ώστε η προσπάθειά της αυτή να έχει πρακτικό αποτέλεσμα στους πολίτες και πρόσθεσε την αναγκαιότητα να διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης μετρήσιμων δεδομένων, τα οποία θα αξιολογούνται σε κάθε διάσκεψη και θα αποτελούν τον οδηγό διαμόρφωσης της περαιτέρω στρατηγικής.

«Βασικό μας μέλημα είναι η Αυτοδιοίκηση στο μέλλον της Ευρώπης, ώστε αφενός να επωφεληθούμε από βέλτιστες πρακτικές και, αφετέρου, να αποδομηθούν ακραίες αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε ως σημαντικές παραμέτρους την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για «έξυπνους Δήμους και Περιφέρειες», την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη συγκεκριμένης θεματολογίας και την ανάπτυξη λειτουργίας όλων των πολιτικών ινστιτούτων Ελλάδας – Γερμανίας ώστε να απευθυνθούν με θεσμικό ρόλο στους πολίτες.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμα ότι «είμαστε εδώ όχι για να αιτηθούμε βοήθεια, αλλά για να αναπτύξουμε ισομερή θεσμική συνεργασία αμοιβαίου συμφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας», ενώ παράλληλα αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε «εξαιρετική την αντιμετώπισή του από τους πολίτες και τη χώρα μας, προστατεύοντας ωστόσο το status της ευρύτερης περιοχής. Αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί».

«Πιστεύουμε σε μια ανθρώπινη πολυπολιτισμική Ευρώπη απέναντι στις ξενοφοβικές απόψεις» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε την πίστη του στη θεσμική συνεργασία των αυτοδιοικητικών φορέων των δύο χωρών, μέσα από την οποία είναι εφικτή η βιώσιμη συνεργασία των πολιτών, ανεπηρέαστη από τις πολιτικές κάθε φορά συγκυρίες.

Νωρίτερα από τη συνάντηση αυτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιο Πατούλη, το Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο, το Δήμαρχο Πύλου κ. Δημήτριο Καφαντάρη, το Δήμαρχο Δράμας και Συντονιστή Ελληνικών Δήμων κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και το Συντονιστή των Γερμανικών Δήμων κ. Frank Endelmann πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας κ. Γιόαχιμ Φούχτελ στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο